Bolu İl Müftülüğü, Kız Öğrenci yurdunda Cami ve Gençlik” konulu bir konferans gerçekleştirildi. İl Müftü Yardımcısı Abdullah Eroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cami ve Gençlik” Teması Etkinlikleri çerçevesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Abant Kız Öğrenci Yurdunda Cami ve Gençlik” konulu bir konferans verdi.

Eroğlu: Cami toplayan, bir araya getiren demektir. Caminin olduğu yerde hata, kusur, hırsızlık, haksızlık, huzursuzluk ve kavga olmaz. Bugün özellikle bayanların her yerde cami ve mescitlere rahat bir şekilde gidebildiğini söylememiz doğru olmaz. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığımız ve tüm Müftülüklerimiz bu eksikliğimizi gidermek için çalışmalar yapıyorlar. Çünkü Cami bedendeki kalp misali, toplumun tüm kusur ve eksikliklerinin giderildiği, yeniden formatlanıp toplumun hizmetine sunulduğu yerlerdir. Sizlerde biliyorsunuz İslamiyet'ten önce yani cahiliye dönemi adaleti, merhametin acıma duygusunun olmadığı bir dönemdi. Kadınlara hak ettikleri değer verilmiyor. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. İşte İslamiyet geldikten sonra kadına hak ettiği değer verilmeye başlandı. Toplum K.Kerim ve mescidle tanışınca huzur, şefkat ve merhamet toplumu oldu.

Kıymetli Gençler, Din samimiyettir. Allaha, Peygamberlerine, kitaplarına ve bütün Müslümanlara karşı samimi olmaktır. Samimi olan bir Müslüman, yakıcı, yıkıcı ve ayrıştıran değil, hedefi olan ve başkalarına faydalı olan kişidir. İnsanları seveceğiz, empati yapacağız ve ben merkezli olmayacağız. Toplumda birlikte yaşadığımızın bilincinde olacağız. Sorumluluklarımızı iyi bileceğiz. Bizler öncelikle Allah'a karşı, sonra ana-babamıza karşı, öğretmenlerimize karşı, içinde yaşadığımız topluma karşı kısacası bütün insanlığa karşı sorumluyuz. Sevgili gençler sizler anne-babalarınızın umudusunuz, sizi yetiştirip emek veren öğretmenlerinizin umudusunuz, milletin, devletin umudusunuz bunu hiçbir zaman unutmayın. Sonuç olarak, niçin yaratıldığımızı bileceğiz ve başta namaz olmak şartıyla ibadetlerimizi eksiksiz yerine getireceğiz. Kıymetli Gençler, çok ama çok çalışmamız lazım. Çok çalışırsak, ilim, irfan ve ahlak sahibi olursak, başta ana-babalarımız olmak üzere herkes sevinir mutlu olur. Okul hayatı boyunca derslerinizde başarılar ve sağlıklı ömürler diliyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Yurt Müdürü Aydoğan Uçkun'un program sonunda bir teşekkür konuşmasından sonra bütün öğrencilere aşure ikram edildi.