Bolu İl Müftüsü İzani Turan, ilik nakli bekleyen 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için Bolu halkına seslendi. Gazetemize konuşan Müftü Turan, kan vermek orucu bozar mı, kök hücre vermenin dinen sakıncaları var mı konularında bilgiler verdi.

HABER: EMRAH ÖGET

Zeynep Gülcan için uygun döner bulma çalışmaları aralıksız devam ederken, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle bazı kesimlerin kafasında oluşabilecek sorulara cevap İl Müftüsü İzani Turan'dan geldi. İzani Turan, Dinen kan vermenin hiçbir mahsuru yok, netice olarak bir hayatın kurtarılması söz konusu. Hayat her şeyin önünde gelir, kan vermek orucu bozmaz” şeklinde konuştu.

“BİR HAYATI KURTARMAK SÖZ KONUSU İSE, GERİYE KALAN HER ŞEY TEFERRUATTIR”
Bolu İl Müftüsü İzani Turan, kan vermenin orucu bozup, bozmaması ile ilgili olarak, Ramazanda özellikle oruçluyken kan vermeyi tavsiye etmeyiz ama acil durumlarda da kan vermenin bir mahsuru olmadığı söyleriz. Çünkü vücut zafiyete uğrayabilir, orucun sıhhatli tutulamama durumu olabilir ama acil bir durum, hayati bir tehlike söz konusu olduğu zaman, burada artık her şeyi insan hayatına endeksli olarak düşünmek lazım. Bir hayatı kurtarmak söz konusu ise geriye kalan her şey teferruattır. Tabi biz genellikle Ramazan'da kan verin demeyiz, Ramazan'dan sonra da vatandaşlarımız kan vermelidir. İyi gün var kötü gün var, özellikle kan depolarının dolu olmasının millete, memlekete faydası var. Bu bir hizmettir, hizmetin de ötesinde müthiş bir sevaptır. Bu hususta tabii vatandaşımızın duyarlı olması gerekir. Kardeşler arası teamüldür bu netice itibari ile, zor durumda olan insanın elinden tutmak bir iyiliktir, iyilik kapısıdır. Ramazan'dan sonra da yeri geldiğinde Cuma günleri mevzu bahis edilir bu konular” ifadelerine yer verdi.