On bir ayın Sultanı Ramazan Ayı'na sayılı saatler kaldı. Bolu İl Müftüsü İzani Turan Ramazan'a özel ilimizde yapılacak olan etkinliklerden bahsetti.
Bolu Müftüsü İzani Turan, Ramazan Ayı'na Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” sloganıyla başlayacaklarını söyledi. Turan'nın açıklaması şöyle: Öncelikle hepimiz hakkında hayırlı, bereketli olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Herkes için mübarek olsun. Herkese huzur getirsin. Memleketimize barış getirsin. Dünyaya barış getirsin. İnsanlığa barış getirsin. Âlem-i İslam'a da kardeşliği nasip etsin İnşaAllah. Her yıl olduğu gibi ve her sene Bolumuz da olduğu gibi, bu sene de Ramazan'a özel birtakım programlarımız var. Her Camimizde teravihler kılınacak İki camimizde Hatimli Teravih namazı kılınacak. Hemen hemen bütün Camilerimizde köyler dahil olmak üzere hocalarımız tarafından mukabeleler okunacak Hatimler okunacak. Kadir Gecesi geldiğinde İnşallah bir Camiyi sadece bayanlara tahsis edeceğiz. Bayan görevlilerimiz hocalarımız öğrencileri ile beraber O Camiye gelen hanım kardeşlerimize Kadir Gecesi programı icra edecekler. Şayet çok yoğun katılım olursa belki yakınındaki bir Camiyi de ekleyebiliriz. Duruma bakacağız talebe bakacağız. Kadir Gecesi'nde yine Kur'an Kursu öğrencilerimizin icra edecekleri Kadir Gecesi programı olacak. 30 gece Kadir Gecesi hariç olmak üzere Enderun tarzında teravih kılınacak. Bu teravihlerin bir kısmı ilçelerimizde icra edilecek. Bir kısmı derken her ilçeye birer akşam gidilecek. Dolayısıyla Bolu Müftülüğü'nün hizmeti ile İlçe müftülüklerimizi buluşturmak. İlçelerimizin hizmetleri ile buluşup orada da neler yapıyoruz insanımıza hangi hizmetlerle varıyoruz, ulaşıyoruz onlara da bakmış olacağız. Ve böylece ilçelerimizi de gezmiş olacağız. Bunun haricinde erkek öğrencilerimizin ve kız öğrencilerimizin ayrı ayrı mukabeleleri olacak. Belki toplumumuzun değişik kesimleriyle de bir iftar programında buluşmayı arzu ediyoruz. Kur'an Kurslarımızın tanıtımı noktasında hizmetlerimizin, Diyanet Vakfı'nın hizmetlerinin tanıtılması noktasında böyle bir şey istendi başkanlığımız tarafından. İnşaAllah onu icra etmeye çalışacağız.”
“Bu Ramazan'da bir zekât fonu oluşturuyoruz”
Bolu Müftüsü İzani Turan bu Ramazan'da zekât fonu oluşturacaklarını söyledi ve şöyle devam etti: Tabi bu Ramazan'da özellikle yine Başkanlığımızın, işte Camilerimizde göreceğiz hep beraber bastırmış olduğu afişlerimiz var, biz Bolu Müftülüğü olarak ayrıca bastırdık. Sloganımız şu: Zekâtlarımızın yurt dışında okuyan, mesela Afrika'da okuyan öğrencilere Diyanet Vakfı tarafından okuyan öğrencilere Türk Cumhuriyetleri'nde okuyan öğrencilerimize ve Balkanlarda okuyan öğrencilerimize bir hayır köprüsü olarak düşünüyoruz. Buradaki Müslümanların verecekleri zekâtları biz oradaki okuyan öğrencilerimize İnşaAllah değerlendireceğiz. Burada okuyan öğrencilerimize değerlendireceğiz. Bu Ramazan'da bir zekât fonu oluşturuyoruz. Bu zekât fonuyla ne kadar hayri iş yapabileceğiz, eğitime katkı noktasında neler yapacaksak amacına yönelik olarak zekat ve fitre nereye kullanılırsa tamamen oralara tahsis edilecek. Onun haricinde hiçbir yere kullanılmamak şartıyla, çünkü ayrı bir fon, ayrı bir hesap açtırıyoruz ve bununla kimsesizlerin kimsesi olmaya, kimsesiz kimsensin kalmaması için, ki bu sene Ramazan'ın temasıdır bu aynı zamanda. Bu Ramazan ve hiçbir zaman kimse ben kimsesizim demeyecek şekilde bir takım faaliyetlerimiz de olacak halkımızla beraber. Cenab-ı Hakk'ın bizi istikametinde yürüyenlerden hayırlı hizmet verenlerden eylemesini, Rabbim bu hayır kervanına, bu hayır köprüsüne dâhil olanlardan ebediyen razı olmasını dua ve niyaz ediyorum. Ramazan-ı Şerif'in hepimize, ülkemize ve Alem-i İslam'a hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.&rd