Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2015 yılı Hac Organizasyonunda kafilelerin koordinasyonunu sağlamak üzere kutsal topraklara giden Müftü İzmirli, 2 ay kutsal topraklarda kalacak.

İl Müftüsü Arif Gökce, kafile başkanı olarak hacca gitti. 31 Ekim 2012 tarihinde kutsal topraklardan dönecek olan Gökce'nin yerine yeni atanan Adana İl Müftü Yardımcısı Sezai Erdal vekalet edecek.

Kutsal Topraklara giderken yaptığı açıklamada Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2015 yılı Hac Organizasyonunda kafile başkanı olarak görevli olduğum kafilenin koordinasyonunu sağlamak üzere kutsal topraklara gidiyorum. Başkanlığımızın uygulamaya koyduğu yeni tedbirlerle bu yıl daha kolay, sıkıntısız bir hac ibadeti yapacağımızı ümit ediyorum. Din görevlilerimizle birlikte hacılarımızın hep yanlarında olacağız. Hac görevlerini en güzel şekilde yerine getirmeleri için her türlü gayreti göstereceğiz. Hacca ve umreye gidenler, yalnız kendileri için hac ve umre yapmazlar. Onlar aynı zamanda yaşadıkları köyün, mahalle veya şehrin halkının temsilcileri, Allah ve Resûlüne gönderdikleri elçileridir. Kendilerine emanet edilen selamları Beytullah'a ve Hz. Peygamber (s.a.s.)'e arzederler. Kendileri için dua ettikleri gibi; aileleri, dost, akraba ve komşuları, memleketi ve milleti için de dua ederler. Bu düşünce ve anlayışla bizler de tüm milletimiz için dualar edeceğiz. Memleketimizin huzuru, milletimizin birlik ve beraberliği için bütün hacılarımızla birlikte Yüce Allah'a yalvaracağız. Bu vesileyle, henüz hacca gidememiş olanların en kısa zamanda hacca gitmelerini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Hac vazifemizi yapmak üzere yola çıkarken herkese Allah'a ısmarladık” diyor, selam ve saygılar sunuyorum” dedi.