Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere metre başı bir bisiklet vereceği müjdesini verdi. Buna göre Bolu'da Belediye Meydanı'ndan başlayıp Valiliğe doğru devam eden ve toplamda 900 metre olan bisiklet yolu için de Müezzinoğlu'ndan Bolu'ya 900 bisiklet gelecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı yaşama destek olmak için Küçükçekmece Gölü kenarında organize edilen Dragon Yarışları programına katıldı. Yarışın startını vermek üzere Küçükçekmece Gölü'ne botla açılan Bakan Müezzinoğlu, bisiklet yolu yapan belediyelere de metre başı bir bisiklet vereceği müjdesini verdi.

Obeziteyle mücadelede 2014'ü, Hareketli Yaşam Yılı ilan eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bizim için önemli olan tabii ki hasta olan vatandaşımızı tedavi etmek ama bundan daha da önemli olan sağlıklı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak. Bunun için 2014 yılını Hareketli Yaşam Yılı ilan ettik. Bu yüzden sağlıklı beslenmeye önem veriyoruz. Bunu inşallah bugün yaptığımız gibi her hafta sonu bazı bakanlıklarımızla birlikte harekete geçtik” dedi.

BİSİKLET YOLU YAPAN BELEDİYELERE MÜJDE

Müezzinoğlu, katıldığı programda bisiklet yolu yapan belediyeler için de bir müjde verdi. 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyeye 1 bisiklet armağan hediye edeceklerini söyleyen Müezzinoğlu, şöyle konuştu: Yani bin metre yapmış bin tane, 10 kilometre yapmış 10 bin bisikleti o belediyemize hediye edeceğiz. Onlara bisiklet parkları yapacak ve bisiklet yolları yapmak şartıyla. Biz yaşamımızı artık medeni koşullara taşımalıyız. Bütün çalışmalarımızı planlarken sağlığımızı da sağlıklı geleceğimizi de planlamalıyız.”

BOLU'DA 900 METRE BİSİKLET YOLUNA 900 BİSİKLET

Müezzinoğlu'nun açıklamasının ardından gözler geçtiğimiz günlerde 900 metre bisiklet yolu yapan Bolu Belediyesi'ne çevrildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın talimatıyla Bolu'da belediye önünden Valiliğe kadar uzanan İzzet Baysal Caddesi boyunca 900 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Bu bisikletlerin Sağlık Bakanı Müezzinoğlu tarafından Bolu'ya ne zaman gönderileceği ve Belediye başkanı Yılmaz'ın bu bisikletleri kime vereceği ise merakla bekleniyor…