Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan başkanlığında, Müdür yardımcıları ve Şube müdürleriyle yapılan değerlendirme toplantısı neticesinde İl genelindeki lise ve dengi okullarda YGS sınavı Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve LYS Sınavına Hazırlık” toplantılarına start verildi.
15 Nisan 2013 Pazartesi günü, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi ve İzzet Baysal Anadolu Lisesinde başlayan değerlendirme toplantılarına Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan başkanlık etti. Müdür yardımcıları, Şube müdürleri, okul müdürleri, okul müdür yardımcıları, zümre başkanları ve okul rehber öğretmenlerinin katılımı ile aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü:
1- 24 Mart 2013 tarihinde yapılan YGS sonuçlarının değerlendirilmesi.
2- 15-16-22-23 Haziran 2013 tarihlerinde yapılacak LYS sınavında başarının arttırılması amacıyla okullarda alınacak tedbirlerin gözden geçirilmesi.
Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, LYS'ye kadar kalan zamanın planlanması yapılmalıdır. Konu eksikliği olan adaylar, konuları bitirmeye odaklanarak çalışmalıdırlar. Konu eksikliği olmayan öğrenci adayları ise deneme sınavlarıyla konuları pekiştirmelidirler. Deneme sınavlarıyla sınav stratejisi belirlenmeli, yapılan yanlışlara göre çalışmalar yapılıp, sınavlar iyi analiz edilmelidir. Önceki yıllarda sorulmuş sorular, bu yıl çıkacak sorulara ışık tutar. Matematik,fen bilimleri,Türkçe ve sosyal bilimler testlerinde hangi konulardan, ne tip sorular sorulacağını öğrenci adayların bilmesine fayda sağlar. Beslenme ve uyku düzenine önem verilmelidir. Moraller yüksek tutulmalıdır. Planlı bir şekilde bu çalışmaların yerine getirilmesi; öğrencilerin LYS sınavında başarıyı yakalamaları kaçınılmaz olacaktır” dedi.
Başarılı Liselerin başarısını değerlendiren Recep Alpdoğan, Okul özellikleri ve başarı arasındaki ilişkilere bakıldığında Liderlik, okul iklimi ve öğretmen- öğrenci ilişkilerinin başarı ile en fazla etkenler olduğu görülmüştür. Bu özellikleri yerine getiren okullar başarıyı yakalayan okullardır.Başarılı liselerde öğretmenler ödev verirler ve takibini yaparlar. Bu okullarda görev yapan öğretmenler çalışmaktan mutludurlar. Öğretmenler arası ilişkiler çok başarılıdır. Birbirlerine selam verirler. Öğretmenler odasında huzurlu iklim vardır. İyi ve başarılı liselerde bir öğretmeni başka bir öğretmene sorduğunuzda, olumlu cevap alırsınız. Etkili okullarda müdürler,öğretim liderlik vasfına sahiptirler. Eğitimci liderin odasının kapısı sürekli açıktır. Bütün öğretmen-öğrencilerle iletişimi vardır. Odasından okulu yönetmez. Öğretmenler odasında, koridorlarda öğretmen ve öğrencilerle konuşur. İyi ve başarılı liselerde öğrenciler, öğretmenleri hakkında olumlu konuşurlar. Öğretmenler öğrencilerle kurdukları iletişimde sevgi ve saygı görürler.Öğrenciler, okullarını ve öğretmenlerini severler. Öğrenciler okul içinde ortak kültüre sahip sosyal ve paylaşımcıdırlar” diye sözlerine devam etti.
İlimizde toplam 40 Liseden,37 Lise YGS sınavına girmiştir. Sınava giren bu Liselerin 25´i Meslek Lisesi, 12´si Genel Liselerdir.(Fen,Anadolu,Anadolu Öğretmen Liseleri) Bu sene YGS sınavına toplam 3141 Lise son sınıf öğrencisi katılmıştır.