Özgün sivil mimarisiyle bilinen Mudurnu'da yapılan ve büyük tepki toplayan ‘şato tipi' Burj Al Babas projesi ile ilgili belirsizlik sürerken inşaat sahası klip seti oldu. Meduza, Becky Hill, Goodboys, Lose Control şarkısı için kliplerini bu mekanda çekti. İnşaatı sırasında ormanlık alana hafriyatı dökülen ve birçok ağaç kesilen proje ve yöneticileri hakkında Mudurnu Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yalnızca Arap müşterilere satış yapılması için tasarlandığı belirtilen Al Babas inşaat alanının hayalet kent görüntüsü dikkati çekiyor. Geçtiğimiz yıl ocak ayında İstanbul Ticaret Mahkemesi İflas Müdürlüğü'nden alınan izinle inşaat ve satış faaliyetlerinin yeniden başladığı duyurulmuş fakat yeni bir gelişme olmamıştı.

2013 yılında projesine başlanan ve 2014 yılında da inşaat çalışmaları başlanan 732 villa, AVM, otel ve 2 kongre merkezinin yer aldığı proje kapsamında, şato tipindeki villalar Katar, Bahreyn, Kuveyt, Dubai ve Suudi Arabistan'daki müşterilere satıldığı da iddialar arasındaydı. Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle Burj Al Babas adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, önceki yıl Haziran ayında konkordato için başvurdu.

Mahkeme, şirkete 3 ay süre verdi. Sürenin dolmasıyla İstanbul 3'üncü Ticaret Mahkemesi, Eylül ayında Sarot Grup çatısı altındaki 3 şirket hakkında iflas kararı verdi. Şato tipi mimarisiyle tepkilere neden olan, ilçenin mimari ve tarihi dokusuna uymaması nedeniyle bölge sakinlerinin de tepki gösterdiği proje durmuş oldu. İflas kararı verilen şirket İstanbul Ticaret Mahkemesi İflas Müdürlüğüne, inşaat ve satış faaliyetlerinin devam etmesi konusunda başvuruda bulundu. KRONOS