Bolu Mudurnulular Derneği'nin 2015 Yılı Bülten çalışması içinde; Yaşadığımız Kent Bolu” konulu, Tarih, Kültür, Doğa” konuları ele alındı. Toplam 20 yazıdan oluşan 8. Bülten çalışması, Tarih” konuları ağırlıklı olarak oluşturuldu.

2015 yılı bültenimizin birinci bölümünde, Baysal Ailesi” ile ilgili olarak; Bolu'da Milli Mücadele yıllarında önemli görevler üstlenmiş Tıbbiyeliler konusuyla bağlantılı, Sayın Ahmet Baysal ve Solmaz Baysal ile yapılan bir söyleşi, Sayın Solmaz Baysal Hanımefendi'nin babası ve Sayın Ahmet Baysal'ın kayınpederi, Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası” sahibi Diş Doktoru Mehmet Tevfik Atay hakkında hazırlanan kısa bir biyografik çalışma, Sayın Solmaz Baysal'ın dedesi, Bolu'da Milli Mücadele öncülerinden, Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası” sahibi, Dişçi Hakkı Refik Onuk'un yaşamından kesitler, Milli Mücadele yıllarında Bolu'da iki devre Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten, Dişçi Mehmet Tevfik Atay ve Dişçi Refik Onuk'un yakın dostlarından Ahmet Talat Onay'ın, ağırlıklı olarak Bolu'da bulunduğu dönemleri ele alan biyografik bir çalışma, Bolu eski valisi Sayın Gökhan Aydıner'in, İzzet Baysal'ı konu alan“Hayırseverlik ve İyi İnsan” başlıklı yazıları, Sayın Ali Tunçkol 'un, İzzet Baysal ile ilgili bir anı ve bir şiiri yer almaktadır.

Bültenimizin ikinci bölümünde, Doğa” konulu; Değerli hemşerimiz, Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Meral Ünal ve Doktora öğrencisi Aslıhan Çetinbaş'ın Abant'ta Bir Endemik Alıç Türü” konulu yazıları, Derneğimizin üyesi ve bülten çalışmalarımıza büyük katkı sunan, AİBÜ'denProf. Dr. Okan Külköylüoğlu'nun Yalaklar” konulu yazıları, Değerli hemşerimiz, Orman Yüksek Mühendisi Suat Tosun'un, Bolu Köroğlu Dağlarında İnsan Yerleşmelerinin Tarihi ve İklim Değişimine Ait Bazı Görüşler” başlıklı yazıları, Sayın Ali Kılıç'ın, Abant Anıları” konulu yazıları yer almaktadır.

Bültenimizin üçüncü bölümünde; AİBÜ'den, Doç. Dr. Erol Öztürk'ün, Gazi Mustafa Kemal'in Göynük'te Bir Kahve Molası” başlıklı yazıları, AİBÜ'den, Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı AKYOLOĞLU'nun, Dertli İçin Anıt Mezar” başlıklı yazıları, Sayın Şerafettin Şahin'in, Köroğlu Destanı” konulu yazıları ve Neyzen Tevfik'in Yaşamı ve Şiirlerinden Kesitler” başlıklı yazıları, Tanin Gazetesi Yazarı Ahmet Şerif Bey'in, 1913-1914 Yıllarında Bolu Gezisinden Seçmeler” başlıklı bölümler yer almaktadır.

Bültenimizin dördüncü bölüm yazıları içinde; Sayın Selahattin İkiz ve Sayın Mehmet Tunçkol ‘un,”İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Kurucu Kadrolarından Unutulan Üç İsim” başlıklı araştırma yazıları, Sayın Sabahattin Yoldaş'ın, Ermeni Konusu, Atatürk'ün Ermeni Konusuna Yaklaşımı ve Bolulu Ermeni Yurttaşların Beyannamesi” başlıklı yazıları, Sayın Mehmet Tunçkol ‘un, Ermeni Olayları İle İlişkilendirilen Mithat Akif Bey'in Bolu'dan Malta'ya Uzanan Sürgün Yılları”,“Şehit Miralay Nazım Bey Bolu'da”, Ahmet Recai (Danışman) Efendi – Milli Mücadele Günlerinin Aydın Yurtsever Bolu Müftüsü” konulu araştırma yazıları yer almaktadır. Bülten çalışmamız içinde; ilk kez kamuoyu ile paylaşılan araştırma-inceleme yazılarının yanısıra, yine ilk kez kamuoyu ile paylaşılan birçok tarihi fotoğrafa da yer verilmiştir. Yayınladığımız Tarih Doğa ve Kültür” konulu yazılarımızın, Bolu'muzda kent tarihçiliği, kent kültürü, doğa araştırmaları ve incelemelerine yönelik ilgiyi geliştirmesi dileğiyle saygılarımızı sunarız. Haber Merkezi