Mudurnulu İzciler Çanakkale Yolunda "Dedeciğim Ben Geldim" diyerek 57. Alayın yürüdüğü yolda 25 Nisan sabahı onlar gibi binlerce izciyle birlikte yürüyecekler.
Mudurnu'yu temsil edecek olan YBO (yatılı bölge ortaokulu) İzcileri, bu kamp programında milli bilinç seminerleri, istasyon çalışmaları, oyunlar, düzen alıştırmaları eğitimi alacak. Ayrıca kamp programı boyunca diğer bütün izciler gibi çadırlarda kalacaklar.
Kan ve barut kokusunun her karış toprağına işlediği, acı ve gözyaşının toprağını yeşerttiği, her ailenin en az bir ferdini yitirdiği, vatan” kavramının taçlandığı şehir Çanakkale… Dile kolay 253 bin neferimizin şehit düştüğü kahramanlık destanı savaşımızı unutmamak, çocuklarımıza bu aziz vatanın yüceliğini anlatmak, yaşatmak için uğraşıyoruz. Bizim için canını feda eden dedelerimizi daha yakından tanımak, hatırları önünde bulunmak onların çektiği sıkıntıları ve şehit oldukları mübarek beldeyi görmek istiyoruz.
İşte bu nedenlerden dolayı Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen, Çanakkale'de ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizi anmak amacıyla 22- 26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Çanakkale Milli Bilinç Kampı”na Dedeciğim Ben Geldim diyerek katılmak ve 57. Alayın yürüdüğü yolda 25 Nisan sabahı onlar gibi binlerce izciyle birlikte yürümek için YBO Türkçe Öğretmeni Mustafa TANRIKULU(TİF İzci Lideri) tarafından bir proje hazırlandı. Hazırlanan proje Sayın Kaymakamız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün destek ve katkılarıyla hayata geçirildi.
22-26 Nisan tarihleri arasında yaklaşık 5 bin izcinin katılacağı Milli Bilinç Kampında Mudurnu'yu temsil edecek olan YBO İzcileri, bu kamp programında milli bilinç seminerleri, istasyon çalışmaları, oyunlar, düzen alıştırmaları eğitimi alacak. Ayrıca kamp programı boyunca diğer bütün izciler gibi çadırlarda kalacaklar.
21 Nisan Pazar Günü Saat 19.00'da Atatürk Alanı önünden elleri kınalanarak dualarla uğurlanacak olan YBO'lu izcilerimiz, halkımızı uğurlama törenine davet ediyor.
(Dipnot: 25 Nisan Sabahı ölüme yürüyen kahraman 57.Alay'ın içerisinde biri Mudurnulu olmak üzere dört Bolulu aslan vardır. Çanakkale'de şehit Bolulu asker sayımız ise 1405'tir.)