Haber; Sefa GÜNAY

Ak Parti’de kongre rüzgarı tüm hızıyla devam ediyor. Mudurnu’da gerçekleşen Mudurnu 7. Olağan İlçe kongresinde tüm delegelerin desteğini alarak güven tazeleyen İlçe Başkanı Hüseyin Yağın yeniden Başkanlığa seçildi.

Gerçekleşen 6. Olağan Kadın Kolları Kongresi sonrası ise güven tazeleyerek İlçe Başkanlığına seçilen Fatma Cantürk Pekca yeniden Kadın Kolları başkanlığına seçildi.

Yağın ve Pekca’nın güven tazeleyerek yeniden başkanlıklara seçildiği kongrelere, Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Ak Parti Genel Merkez İl Koordinatörü ve Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ve çok sayıda teşkilat mensupları katıldı.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I SİZLERİN ÖNÜNE ATACAK KADAR OLMADIK”

Kongrede açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için gerekirse öleceklerini belirten Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay,“2011 yılından bu yana 19 yıldır, gerek merkezi anlamda gerek gerek genel anlamda Türkiye’nin değişmesine, dönüşmesine şahitlik etmek bu davanın bir neferi olmak, bu davanın neferi olurken insanın hayatından her şeyinden fedakarlık etmek öyle çok kolay değildir. Tüm dünyanın üzerimize geldiği bir anda Türkiye’de işte bundan iki gün önce dinledik Fransa cumhurbaşkanı Macron’mudur nedir. Bizim derdimiz Türk milleti ile değil bizim derdimiz Recep Tayyip Erdoğan’ladır diyenlere sesleniyoruz. Bizim derdimiz Recep Tayyip Erdoğan ile. Biz onun için ölürüz. Biz bu yolda yürürüz. 15 Temmuz’da da vermedik. Sizin öyle belirsiz birkaç sözünüzle Recep Tayyip Erdoğan’ı sizlerin önüne atacak kadar olmadık. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, cumhurbaşkanımızı indirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Neler yapmadılar ki? Dünden bu güne şöyle bir hatırlayalım. Gezi olaylarını düşünelim niçin yaptılar. 15 Temmuz’u şöyle bir düşünelim neden yaptılar. Bu ülke gelişmesin bu muasır medeniyetler seviyesine çıkmasın diye” dedi.

“BİZİM DERDİMİZ MİLLETİM DERDİ İLE DERTLENMEK”

Konuşmasında devam eden Doğanay, “Ak Parti hükümeti döneminde araba yapıyoruz bunlar mutlu olmuyor. Füze yapıyoruz bir tarafa geçip somurtuyorlar. Deniz altı yapıyoruz kuduruyorlar. Derdiniz ne kardeşim. Bu ülke ile derdiniz ne? Bu ülkede yerli ve milli oranlara bakıldığı zaman %70 oranında kendi silahını yapan bir ülkeden bahsediyoruz. Artık İMF kapılarında 1 Milyar dolar için beklemeyen bir Türkiye’den bahsediyoruz. 23 milyar dolar borcunu silen bir Türkiye’den bahsediyoruz. Artık postane kapılarında beklemeyen benim insanımdan benim annemden babamdan amcalarımdan büyüklerimden bahsediyoruz. Eczaneye gittiği zaman ilacını alabilen ben Türküm ben bu ülkede yaşıyorum diyerek gittiği her yerde hizmet alan bir milletten bahsediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir liderden, Recep Tayyip Erdoğan’dan bahsediyoruz. Bizim derdimiz bu, bizim derdimiz milletim derdi ile dertlenmek” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİNİN AK PARTİDEN BAŞKA RAKİBİ YOKTUR”

Eksiklerimiz varsa kapatmalıyız diyen Başkan Doğanay konuşmasında son olarak, “Şunu çok iyi bilelim ki Ak Partinin Ak Partiden başka rakibi yoktur. Bizim rakibimiz yine biziz. Onlar bizim rakibimiz olamaz. Onların böyle bir hayali bile yok. Ben Cumhurbaşkanımız ile cumhur ittifakı ile birlikte Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Biz bir olmak zorundayız. Biz diri olmak zorundayız. Biz birbirimizle uğraşmayı bırakmaz zorundayız. Bizim bir derdimiz var diyoruz.

Gençlerimize geleceğimize yatırım yapıyoruz. Onlara İMF kapılarında bekleyen değil borçsuz bir Türkiye bırakmak için uğraşıyoruz. Ak denizin ortasına doğan gaz sondajını vurduğumuz zaman Karadeniz’e vurduğumuz zaman birileri rahatsız oldu. O sondajdan rahatsız oluyorlar. Neye lazım kardeşim işte Rusya’dan alıp duruyoruz diyorlar. Onun için bize düşen sen ben kavgasına düşmeden, eksiklerimiz olabilir. İnsanız hepimizin eksiği olabilir. İnsan olarak yaratılan bizler şaşabiliriz ama bize düşen şudur ki eksiğimiz varsa kapatalım” dedi.