Yeniceşıhlar Köyü'nde vatandaşlar köylerinde açılan Taş ocağının kapatılması için, köy girişindeki yolu kapattı. Köy girişinde Traktörler ile yolu kapatan köylüleri, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ikna etmek için uğraştı.
Köylüler; Ormanlarımızın kesilmesini su kaynaklarımızın zarar görmesini, hayvan otlatacak Meralarının elden gittiğini Taş ocağı yapılan bölgenin üzerinde 20 yıldır suni gübre atılmayan ve Organik tarıma uygun yaklaşık 1000 dönüm arazinin bulunduğunu ifade ederek, torunlarımıza ve gelecek nesillere kel tepeler, erozyona uğramış bir miras bırakmak istemiyoruz” dediler.
Yolu kapatan Köylüler; Taş ocağı ruhsatı alınırken köylüye herhangi bir bilgi verilmediğini ve iş yeri sahiplerinin ise biz izinlerimizi aldık, burası bizim hakkımız diye istedikleri gibi çalışma yapamamalarını ve bölgeye zarar verememeleri için yetkililerden acil olarak destek bekliyoruz. Bundan önceki görüşmelerde sahada inceleme yapan yetkililerin Mahkeme sureci bitinceye kadar bölgede çalışma ve Ağaç kesmeyin demesine rağmen, Ağaçlarımız kökünden sökülmeye başlandı, bizde sesimizi duyurmak için yol kapama eylemi yaptık, yetkililer çözüm bulmazsa bundan sonrada eylemlerimiz devam edecek” dedi.
CHP MİLLETVEKİLİ MUDURNU İLÇESİNDE KÖYLÜLERİN EYLEMİNE KATILDI
2 Gündür köylerinde açılan Taş ocağını Protesto amaçlı toplanan Mudurnu ilçesi Yeniceşıhlar Köyü köylülerine bir destek te CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den geldi. Tatil amaçlı geldiği Mudurnu ilçesinde Köylülerin isyanını duyup gelen CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Ben Bolu Milletvekili değilim, fakat Türkiye ‘nin bir vekili olarak sizleri burada gördüm ve sizlerin sorunlarınızı dinlemek için yanınıza geldim” dedi.
Köylüler ile Taş ocağının sorunu hakkında konuşan ve vatandaşlardan bilgi alan Ali Özgündüz Köy Muhtarı Mehmet Efe ve beraberindeki bir heyet ile Taş ocağının bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.
İncelemeler sonrasında bir açıklama yapan CHP'li Vekil Ali Özgündüz, Yeniceşıhlar Köylülerinin davalarında haklı olduklarını yerinde inceledim ve gördüm, buraya bu Ruhsatı vermekle zaten hata yapılmıştır, bu hatadan dönülmelidir, Konuyu Meclise taşıyacağım, Bolu Milletvekili arkadaşım Tanju Özcan ve diğer vekil arkadaşlarım ile bu konunun takipçisi olacağım” dedi.
“HAYIRLISI İÇİN DUA EDİLDİ”
Taş ocağının çıkışındaki yolda oturma eylemi yapan Yeniceşıhlar köyü sakinleri Köyleri için her şeyin hayırlısı olması için Kılınan Cuma Namazı sonrasında birlikte Dua ettiler, Duaya CHP'li İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de katıldı.
İL GENEL MECLİS ÜYESİ AHMET UZUN KÖYLÜLERİ DİNLEDİ
Mudurnu İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Uzun Mudurnu Yeniceşıhlar Köyündeki Taş Ocağı eylemi için Köylü vatandaşlar ile konuştu. Ahmet Uzun; Benim anladığım yargı kararını beklemek gerekiyor, bize çalışmanın durduğu söylendi, bu bölgeyi biliyorum, görevim icabı geçmiş yıllarda bu bölgede çalışma yapmıştık” dedi.
“BİR OY İÇİN 4 KEZ GELENLER NEREDE”
Mudurnu ilçesi Yeniceşıhlar köyünde Taş Ocağını protesto için Yol kapatan Köylüler, Siyasi Parti Mudurnu ilçe Teşkilatlarındaki yöneticilere seslendiler ve Seçimlerden önce köyümüze Bir oy için dört kez gelip, bizi Cami odasından çıkarmayan Siyasiler nerede, bizim ihtiyacımızın olduğu zamanda yanımızda olmayanlar yarın ne yüzle Köyümüze gelecekler” dedi.