Mudurnu'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Mudurnu Uluslararası İpekyolu Kültür, Sanat ve Turizm Festivali” kutlamaları festival yürüyüşü ile başladı.
Törene Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Milletvekili Tanju Özcan, Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ile çevre illerden gelen vatandaşlar ve Mudurnulular katıldı.
Tarihi İpekyolu güzergâhında bulunan ve Bolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mudurnu'da geleneksel hale getirilen festival, halkın da yoğun bir katılımıyla yürüyüş ile başladı. Yürüyüşün ardından ise tören alanına gelinerek, Saygı Duruşu ile İstiklal Marşının okunması ve çelenk konulmasının ardından Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl'ün açılış konuşması ile başladı.
Ardından ilçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel bir konuşma yaparak, Mudurnu'nun, Anadolu'nun değerli bir ilçesi olduğunu vurgulayarak festivale maddi ve manevi katkı veren kişilere, kurum ve kuruluşlara, işadamlarına, sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise yaptığı konuşmada bu yıl 13'üncüsü düzenlenen festivale katılanlara teşekkür ederken, festivalin güzel bir biçimde geçmesi ve Bolu'nun tanıtımına katkıda bulunmasını temenni etti.
Yeşil, tarihi ve kültürel dokusu olan Mudurnu İlçesinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Ana Muhalefet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan konuşmasında festivalde emeği geçenleri kutlayarak Mudurnululara sevgi ve selamlarını sundu.
Bolu Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin ise yaptığı konuşmada, Mudurnu ilçemizde bu yıl Uluslararası İpekyolu kültür, sanat ve turizm festivalinin, 13.sünün düzenlenmesinin engin sevinci, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bilindiği gibi Mudurnu ilçemiz tarihi kültürel değerleri, turistik doğal güzellikleri ve zenginlikleriyle ilimizin hızla gelişen ilçelerinden birisidir. Uluslararası festivallerle, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi; Mudurnu halkını yurtiçi ve yurtdışından gelen sanat ve kültür sevenlerle birleştirici, bütünleştirici, kaynaştırıcı, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaya yönlendirici, hayatın zevk ve hazını tattırıcı etkileriyle, büyük anlam ve önem kazanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için; ekonomik yönden, sosyal yönden, eğitim ve kültürel bakımdan daha çok çalışarak gelişme ve kalkınma kapılarını açmalıyız. Yoksulluktan kurtulmak için iktisaden güçlenerek ekonomik zaferler kazanmalıyız, Milli kültürümüzü çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmalıyız, Kültür seviyemizin aynasını teşkil eden güzel sanatlara, tiyatroya daha çok önem vermeliyiz, Sanata, sanatçıya sahip çıkmalıyız, Müziği hayatın neşesi, ruhu, sevinci haline getirmeliyiz, Spor hayatını, spor alemini uygarlık yolunda daha çok geliştirmeliyiz, Zamanın gereklerine göre bilim ve teknikten her türlü uygar buluşlardan yararlanmalıyız, Mudurnu ilçemizi; barış ve kardeşlik içerisinde, sağlığın, temizliğin, güzelliğin, turizmin, modern kültür ve sanatın parlayan yıldızı yapmalıyız.
Düşünce ve anlayışı; Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinin temel amacını oluşturmasını diliyorum. Tüm Mudurnu halkına Yurdumuzdan ve Dış ülkelerden festivale iştirak eden kültür ve sanatsever davetlilere, karşılıklı sevgi ve saygı bağları içerisinde birlik ve beraberlik huzur ve güven dolu neşeli ve mutlu günler temenni ediyorum. Uluslararası İpekyolu Kültür, Sanat ve Turizm Festivalinin düzenlenmesinde, büyük emek veren katkı ve destekte bulunan başta ilçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız olmak üz