Daire amirlerinin dostluk kardeşlik mesajını vermek için ilçe kaymakamının hastalığı nedeniyle katılamadığı Mudurnu Nevruz kutlaması, Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ve tüm ilçe daire amirleri birlikte kutlandı.
Demirciler Çarşısındaki İsmail Atlı'ya ait demirci dükkânında yanan ocakta kızdırılan demir, örs üzerine konarak daire amirleri tarafından çekiçlerle dövüldü. Mudurnu Mal Müdürü Yılmaz Okatali, Orta Asya'dan perslere dayanan bu İranOrta Asya coğrafyası nevruz kelime olarak Farsçadır (nev) yeni (ruz) gün demek tabiatın uyanması baharın gelişi bolluk ve bereketin olması ile birlikte kutlamak gerekir, bizlere ait kültür dayanışma insanları bir araya getiren etkinlikler bunlardır” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen ise, Türklerin Müslüman olmasından önce Orta Asya'dan gelen bir geleneğimiz baharın başlangıcı olarak kabul ediliyor bütün Türk dünyasındada kutlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Baharın gelişiyle kutlanmaktadır. Osmanlıdan kalan bir gelenektir. İnşallah yaz ayımızı güzel geçiririz, bu gelenekleri devam ettirmek amacıyla müdürlerimiz anlamı ifade ettiler” diye konuştu.
Mudurnu Mal Müdürü Yılmaz Okatali tarafından sazı ile çeşitli bahar türküleri söyledi. Nevruz kutlamasına katılanlar sırayla yakılan ateş üzerinden atladı.
Hazırlanan etli pilav nevruz kutlamasına gelenlere ikram edildi. Öğrencilerde etkinliğe katıldı. Emekli din görevlisi Nuri Atlı tarafından dua yapıldı.