Mudurnu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mudurnu Atatürk meydanında coşkuyla kutlandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Anıtına çelenk konmasıyla tören istiklal marşının okunmasıyla çocukların gösterileri başladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen günün anlam ve önemini belirtir konuşma yaptı.
İlçe kaymakamı Nurullah Ertaş, Belediye başkanı Mehmet İnegöl ve ilçe jandarma komutanı üsteğmen Ali Arlı çocukların ve halkın bayramını kutladı.
Anaokulu ilköğretim okullarının gösterileri beğeni aldı. Seymenler halkı coşturdu. Folklor gösterileri bol bol alkışlandı. Çocuklar bayraklarını sallayarak coşku yarattı.
Şiir ve kompozisyon birincilerine kupaları verildi. Çocuklar dağıtılan şekerleri kapıştı. Sıcak bazı ilginç görüntüler oluşturdu.
Yer minder hareketleri ilgi çekti. İhtiyar bir vatandaş protokol ile fotoğraf çektirmeye geldi. Başkan ve kaymakam kendisine yardım ederek kaldırdı. Çocukların getirdiği bayrak kaymakama verildi, kaymakam Türk bayrağını öperek teslim aldı.
İlçe kaymakamı Nurullah Ertaş, Belediye başkanı Mehmet İnegöl, İlçe emniyet müdürü Osman Urhan, ilçe jandarma komutanı üsteğmen Ali Arlı, Milli eğitim müdürü Fuat Gürleyen, Mal müdürü Yılmaz Okatali, ilçe milli eğitim şube müdürü Mehmet Aran ve sivil toplum örgütleri, siyasi parti teşkilat başkanları, daire amirleri öğrenciler halk katılımı ile gerçekleşti.
Öğleden sonra ilçeye 30 km uzaklıktaki Taşkesti beldesindeki ilköğretim okulunda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerine çok sayıda vatandaşlar katıldı. Çocuklarının bu güzel gününde anne ve babaları çocuklarını izledi.
Taşkestili öğrencilerin ritim grubu beğeni aldı. Ritim grubu kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfından alınan müzik aletleri ile öğrencilere beceri kazandırmak amacı ile öğrencilere sahip çıkıldı, onlarda ritim grubu adı altında çalışmalar yaparak ileride daha iyi çalışma yapacaklarını belirttiler.
Çeşitli etkinliklerle eğlenen çocuklar 23 Nisanı neşe içinde kutladı. Taşkesti belediye başkanı Tahsin Özcan "beldemizin okullarındaki çalışmaları beğeni ile izledik çok güzel çalışmışlar öğretmenleri kutlarım" dedi.
Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencileri, 44 yıl görevini sürdürmekte olan Remzi Kocaman ile beraber gelerek öğrencilerin kurduğu orkestradan çeşitli parçalar dinletildi. Çok beğeni alan grup, öğrencilerden Bir daha Bir daha diyerek coşku yaratıldı. Sabahtan yazılar ortaokulu, Mudurnu ve Taşkesti beldesinde konser veren gençler öğretmen ve öğrencilerden destek aldı.