Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının her yıl her ilden bir ahi seçimi talep ediyor. Bunu da esnaf sanatkarlar oda başkanlığı yürütüyor. Kendi ilçe başkanlarına bilgi verilerek ilçenizde ahiliğe uygun esnafı yönlendirin denilmekte. Bu yıl Mudurnu esnaf odası başkanı Necati Yaşlı 55 yıllık berber esnafı Ahmet Gündüz'ü aday göstermişler.11-16 Mayıs tarihleri arasında devlet töreni ile kutlanacak olan ahilik etkinliklerine toplantısı 7 nisan günü valilikte yapılacak tüm ilçeler ahisini orada belgeleri ile sunacaklar. Seçim sonrası Bolu'yu temsilen bir kişi ahi olacak ve Ankara'ya bakanlığa gönderilecek. 81 ilden hangisinin şartları uygunsa onu yılın ahisi olarak seçip 11-16 mayıs tarihlerinde Kırşehir'de devlet töreniyle Kültür Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından şed kuşatılarak plaketle ödüllendirilmesi gerekiyor. Bu sene ilçemizi temsil edecek olan berber esnafı hacı Ahmet Gündüz beyi görevlendirilmiş, ben kendisine başarılar dilerim. 2009 yılında Mudurnu olarak canla başla çalıştık ve Türkiye'nin ahisini Mudurnu'dan çıkarmıştık. Şimdi artık tüm şehirler bu işe katıldığı için yılın ahisi Mudurnu'dan çıkarsa biz mutlu olacağız” dedi.

Mudurnu Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Yaşlı ise, Bu sene ahi babamız berber esnafından Ahmet Gündüz'ü belirledik. Ticaret il müdürlüğünce belirlenecek olan ahi baba Mudurnu için berber Ahmet Gündüzü en yaşlı ve çalışan sanatkar olarak belirledik” dedi.

Ahi seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Berber Ahmet Gündüz, Beni 2015 yılı ahisi olarak belirtmeleri beni sevindirdi. 55 yıl beş metrekarelik dükkanımda aralıksız çalışmaktayım. Allah sağlık verdiği müddetçe çalışacağım” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi