Bolu'da tavukçuluk sektörünün duayenlerinden olan Türesin Ailesi'nin sahibi olduğu Seben'deki Mudurnu- Seben Süt Ürünleri Fabrikası'nın Bolu 2'nci İcra Dairesi tarafından bugün yapılan 1. Açık artırma satışına hiçbir alıcı katılmadı. Ancak Seben için önemli bir istihdam kapısına sahip olan Mudurnu Seben Süt Ürünleri fabrikasına ülkemizin önemli iki firması talip olmaya hazırlanıyor.
Bir zamanlar ülkemizin dev firmalarından biri olarak ilk 500 firma arasında yer alan Mudurnu Tavukçuluk'un iflasından sonra Türseni Ailesi'nin elinde kalan Mudurnu – Seben Süt Ürünleri fabrikası da uzun bir süre önce iflas ederek üretimini durdurmuştu. Bolu 2'nci İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan Mudurnu - Seben Süt Ürünleri'nin üretildiği tesisin bugün yapılan 1. Satış ihalesine hiç kimse katılmadı. Mudurnu- Seben Süt Ürünleri'nin üretildiği tesis için birinci satışta belirlenen değer 2 milyon 686 bin 946 lira idi. İkinci satışın Temmuz'da yapılacağı öğrenildi.
İKİ DEV FİRMA İHALE İÇİN HAZIRLANIYOR!
Seben'in isitihdamında önemli bir yere sahip olan Mudurnu Seben Süt Ürünleri Fabrikası'nı almak için ülkemizin önemli iki firması çalışmalarına başladı. Mudurnu Seben Süt ürünleri'yle ilgili piyasa araştırmasına giren Acarsan ve Saray Holding Firmaları, yaptıkları etüt çalışmalarının ardından Temmuz ayında gerçekleştirilecek ihaleye girebilirler.