Mudurnu ilçesinde eğitim sancılı başladı. İlçede okullarda yapılan değişiklik sonrasında öğretmenlerinden ayrılan öğrenciler velilere şikâyette bulundu.

Mudurnu Dumlupınar İlkokulu velileri, öğretmen değişikliği sebebi ile Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ile görüşmek için Mudurnu Kaymakamlığına yürüdü.

Öğrenci velilerin oluşturduğu komisyon ile görüşen Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, konuyu Mudurnu Milli Eğitim Müdürü ile tekrar görüşüp öğrenci velilerine öğleden sonra bir açıklama yapacağını belirtti.

Öğrenci velileri, Mudurnu Dumlupınar İlkokulunda kendilerine okulların açıldığı 15 Eylül 2014 tarihinde anket yapıldığını, bu sabah ise kura sonucu sınıflara öğrencilerin yerleştirileceği bilgisi geldiğini ifade ederek, Bizim çocuklarımız 3 ve 4. sınıfa kadar aynı öğretmende okudu, şimdi öğretmen değişikliği çocuklarımızın psikolojisini bozacak” dediler.

KÖYLÜ ŞEHİRLİ TARTIŞMASI

Mudurnu ilçesinde bazı öğrenci velileri okullarda yapılan yeni düzenleme ile eskiden Yıldırım Beyazıt Mahallesinde eğitim alan köylerden taşımalı olarak gelen öğrencilerin, yeni eğitim öğretim yılında Mudurnu merkezdeki Dumlupınar İlkokuluna taşınması ile birlikte bazı sıkıntılar yaşandığını belirttiler. Öğrenci velileri okulda yapılan anket sonrasında Köylü, şehirli ayrımı yapılmak mı isteniyor?”dediler.

VELİLER KAZANDI

Sabahtan yapılan görüşmeler sonrasında Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Milli Eğitim Müdürü ve Mudurnu Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü ile yapılan toplantı sonrasında öğrenci velilerin istekleri yerine getirildiği, herhangi bir değişiklik yapılmayacağı belirtildi.