Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 yılı için İl Özel İdaresi Desteği ile gerçekleştirilen proje ile ‘Kullanılmış Zirai Mücadele İlaç Ambalajlarının Toplatılması' Çevre kirliliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve Bolu'muzda da en önemli sorunlardan biri olmaktadır” açıklamasında bulundu.
Konuyla ilgili şu bilgiler verildi; Üreticilerin aldıkları ilaçları kullandıktan sonra rastgele çevreye atması, daha sonra bu ambalaj ve kutuların suya karışması özellikle yeraltı sularının ve bunun devamı olan yerüstü sularının kirlenmesine ve buna bağlı olarak balıklara zarar verdiği gibi, yarınlarımıza bırakmamız gereken doğamıza ve verimli tarım alanlarına da olumsuz yönde etki etmektedir.
İl Müdürümüz İsmail TAŞ, 2014 yılı için İl Özel İdare Desteği ile gerçekleştirilen proje ile, zirai ilaç kutularının toplanarak üreticimize ufakta olsa bir katkı sağlanmış ve yarınlarımıza bırakmamız gereken çevremizin korunmasına büyük katkı sağlayacağını belirterek, bu konuda üreticilerimizin hassasiyetine güvendiğini belirtti.
7 adet kullanılmış zirai ilaç ambalajı getiren üreticimize, 1 litre hububatta geniş yapraklı yabancı otlara karşı etkili ilaç verilecek olup, üreticilerimizin ambalajları getirmeden önce en az 3 kez yıkaması hususuna dikkat etmesi gerekmektedir. Bir üreticimizin en fazla 4 litre ilaç alabilecek olup, istediği kadar boş ambalaj getirebilecektir.”