İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri tüm hızıyla sürüyor. Son oturumda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün bütçe talepleri görüşüldü.

Yaşar Yüceer Başkanlığında İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ederken, kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmeleri de sürüyor. Salı günü gerçekleşen oturumda bütçe görüşmeleri öncesinde ilk olarak Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğine ödenek aktarılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Söz konusu rapor meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken, Merkez İlçe Müstakimler Köyü hudutlarında 214.361 metrekarelik alan için hazırlanan Katı Atık depolama ve bertaraf Tesisi amaçlı 1/1000 ölçekli imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporda kabul edildi.

Ardından İl Özel İdaresi 2015 yılı bütçe taslağı üzerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün bütçe talebi görüşüldü. Kurum adına meclis üyelerini bilgilendiren Müdür Yardımcıları Kerim Yel ve Muhsin Karagüzel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 2015 yılı bütçe talebini 172 bin TL. olarak açıkladı. Bu konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisinde son olarak İl Özel İdaresi 2015 yılı bütçe taslağı üzerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün bütçe talebi görüşüldü. Kurum Müdürü Hasan Erdoğan müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları ve projelerini anlatarak, meclisten 2015 yılı için 240 bin TL. bütçe talebinde bulundu. Bu konuda meclis üyeleri tarafından incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.