Bolu İl AFAD çalışmaları Türkiye Deprem Vakfı tarafından yayınlanan Fay Hattı Gazetesi'nde yer aldı.

İTÜ İnşaat Fakültesi ve Maden Fakültesi öğretim üyelerinden bir grup bilim adamı, 13.03.1992 tarihinde Erzincan'da meydana gelen ve çok sayıda insanımızın ölümüne neden olan deprem sonrası Türkiye Deprem Vakfı kuruldu. Vakfın amacı ülkemizin ve halkımızın depremden göreceği zararı en aza indirmek bu nedenle deprem konusunda faaliyetleri olan kurumlar ı gazetelerinde yer veriyorlar.

Fay Hattı Gazetesi'nin 2014'ün 8. sayısında Bolu İl AFAD çalışmalarına da yer verildi. DASK ile ilgili bir haberin de yer aldığı sayıda ilk olarak Bolu İl AFAD'ın DASK çalışmalarına yer verildi. Bununla birlikte, eğitim faaliyetlerine, kamp çalışması için her yıl Bolu'ya gelen yabancı öğrencilere, arama kurtarma ve E.Y.Y (Evini Yapana Yardım) çalışmalarına, Van depremi sonrası ilimize gelen afetzedelere, MARKA ile ortak projelere ve her alanda müdahale için alınan malzemelere değinildi.

Bolu İl AFAD Müdürü Hasan Erdoğan, Bolu AFAD olarak çalışmalarımızın bu şekilde gündeme gelmesi gurur verici. Bizim amacımız İlimiz ve Ülkemiz için olası zararları en aza indirmek, kriz yönetimindeki başarımızı risk yönetiminde de gösterebilmek. Türkiye Deprem Vakfı'na bu güzel ve çok faydalı çalışmaları için teşekkür ederim” dedi.

Haber Merkezi