2015 yılı üretim programlarının hazırlanması, hali hazırda üretilmiş fidanların tevzisi ve bölgeler arası diyalogların artırılması amacıyla, Marmara, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz bölgelerinin katılımıyla her sonbaharda gerçekleştirilen Fidan Tevzi Toplantılarının 2014 ayağı 16.10.2014 tarihinde Bolu Gazelle Otelde başladı.

Toplantıya Bolu, İstanbul, Sakarya, Kastamonu ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlükleri Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürleri ve Fidanlık Müdürleri ile Bolu ve Düzce Orman İşletme Müdürleri katıldı.

Toplantıda ülkemizin içinde bulunduğu her alanda ki gelişmelerin ve değişimin yarattığı toplumsal bilincin, flora ve faunasıyla orman teşkilatından beklentilerinin de göz önünde bulundurulmasıyla hazırlanacak 2015 yılı Plan ve Programları ele alındı.

Orman Genel Müdürlüğünün son yıllarda üzerinde hassasiyetle durduğu Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı, Yapraklı ve Meyveli Türlerden Tohum Bahçesi Oluşturma Eylem Planı, Erozyonla Mücadele Eylem Planı gibi günümüz ormancılığının ana gündem maddelerini oluşturan konulara ağırlık verildi. Fidanlıkların üretim programlarının bu doğrultuda hazırlanmasına özen gösterildi.

Katılımcılar, toplantının geniş uygulama alanına sahip Bolu'da yapılmasının önemine değinerek, eşsiz doğası ve yapılan ormancılık çalışmalarıyla örnek teşkil eden Bolu'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.