Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan ‘Basın Toplantısı' programı tekrar izleyici ile buluştu. Pazartesi akşamı canlı olarak yayınlanan programa konuk olarak İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu katıldı. Kutlu, İl Genel Meclisi çalışmalarından bahsettiği programda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gazetecilerin tüm sorularına detaylı cevaplar veren Kutlu sadece İsminiz şimdiden gündeme geldi, yerel seçimlerde aday olacak mısınız” sorusunu cevaplamadı. Kutlu, Bu soru için daha erken” demekle yetindi.
‘Basın Toplantısı' Programına katılan İl Genel Meclisi Başkanı Kutlu, programa İl Genel Meclisi'nin çalışmalarını anlatarak başladı. Çoğu vatandaşın meclisin nasıl bir görev yaptığını bilmediğini söyleyen Kutlu, Bizim çalışmalarımız mutfak çalışmasıdır. Her meclis üyesi arkadaşımız mutlaka o ay içerisinde tek bir konu ile ilgili en az 5 gün çalışmak zorundadır. Yani her gün 8 veya 10 tane karar alıyoruz. Bütün meclis üyelerimizin meclise gelen her konuda bilgileri vardır” dedi.
“3 MİLYON LİRA HİBE ALDIK”
“İl Genel Meclisindeki arkadaşlarımızla çalışmak bizim için ayrı bir mutluluk. Biz hiçbir arkadaşımızı ayırt etmeden Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızla da oturur tartışırız, karar alırız” diyen Kutlu Bolu'ya gelen ek bütçe ile ilgili de şunları söyledi; 9 milyon 150 bin liralık bütçe 2012 yılının sonunda geldi. Bunun 3 milyon lirası İl Özel İdare'deki projelerle, 6 milyon 150 bin lirası da Gerede'deki bir gurup yoluyla ilgili. Bu ödenek milletvekillerimizin de katkısıyla Bolu'ya geldi. Bu ödeneğe Seben, Mudurnu diye bakmamak gerekir. O ödenek Bolu'nun bir yarasına merhem oldu diye bakmak lazım. Dolayısıyla biz bu ödeneğin Bolu'ya gelmesinden dolayı çok memnunuz. Hakikaten büyük bir ödenektir. Bu Bolu'ya ayrılan bütçenin dışında bir ödenek. 2012 yılının son haftasında gelmesi de bunun bir göstergesidir. Bir eksikliği gidermek anlamında algılanması lazım.”
“YEDİGÖLLER'İ HEM KORUYACAĞIZ HEMDE DÜNYA'YA TANITACAĞIZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Yedigöller yolu müjdesinin de çok sevindirici olduğunu söyleyen Kutlu, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bolu ile ilgili 19 müjde verdi. Bu 19'uncu müjde de bizim için çok önemliydi. Uzun dönem çalışmanın bir meyvesiydi bu. Yedigöller yolu, Sarıalan-Aladağ arası yol ve Bolu'daki ilçelerdeki aynı problemlerle ilgili konuşalım dedi. Yedigöller yolu 45 km. Maliyeti yaklaşık 12 milyon civarında. Hakikaten bir destek almamız lazım. Bakanımız da bir söz verdi, bu yolu yapacağız dedi. İnşallah 2013 yılında bu yolu tamamlayacağız. Turizm açısından önemli olan bu sorun çözülmüş olacak. Yol beton asfalt olacak. Onun sanat yapıları da tamamlanacak. Özle idare bununla ilgili çalışmaları tamamladı” diye konuştu.
“İLİMİZİN TURİZM POTANSİYELİNDEN ŞU ANA KADAR YARARLANAMADIK”
Yedigöller yolu tamamlandığın da Bolu ekonomisine katkısı olup olmayacağını da değerlendiren Kutlu, Yedigöller bir milli park, dolayısıyla orada bir yapılaşma söz konusu değil. Bolu'da turizm gelişecekse, bu gelişmeye bir kapı aralanacaksa bu yolun mutlaka yapılması gerekir. Daha önceden de biz bunu birçok kesimle görüştüğümüzde, bu yolu saklayarak korumak da gerekir kanısına varıldı. Ancak ben olaya farklı şekilde bakmak istiyorum; koruma mantığıyla olaya bakmak bence yanlış. Siz oraya belli bir düzeni ortaya koyduğunuzda neyi istediğinize bağlı. Biz turizmle ilimize bir girdi mi sağlamak istiyoruz, yoksa bir şeyleri saklamak mı istiyoruz? Bence güzellikler paylaşıldıkça güzel olur. Yedigöller sadece Bolu'nun mirası değil, ülkemizin geleceği olması lazım. Sadece iç turizme değil, dünya turizmine de açılacak bir