“BOLU TERMAL TURİZMDE ŞAHLANACAK”

Bolu'nun termal turizmi için önemli yerlerinden biri olan Karacasu'da yaklaşık bir aydır süren sondaj çalışmalarında sonuca ulaşıldı. Yerin 374 metre derinliğinde, yaklaşık 120 litre/saniye debilik su bulunurken, suyun sıcaklığı da 43 derece olarak ölçüldü.

Bu durumun oldukça sevindirici olduğunu söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Bolu'da termal turizm anlamında yıllardır sürdürdüğümüz çalışmalar devam ederken, Karacasu'da yapılan sondaj çalışmasından alınan sonuç bizi çok sevindirdi. Bolumuza hayırlı olsun. Bolu turizmde adından söz ettirmeye devam edecek. Bolu, termal turizmde şahlanacak” diye konuştu.

Bolu, termal turizmde adından söz ettirmeye devam edecek. Karacasu'da büyük kaplıca tesislerinin hemen önünde yaklaşık bir ay önce başlayan sondaj çalışmaları sonuç verdi. Yerin 374 metre derinliğinde yapılan sondaj çalışmasında yaklaşık 120 litre/saniye debilik su bulunurken, su sıcaklığı da 43 derece olarak belirlendi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Karacasu'da kaplıca tesisleri önünde yapılan çalışmalarda 374 metre sondaj yapıldı. Bunun ilk 80 metresi 16 inç boru ile kapatılarak üstteki soğuk sular ayrıldı. Sonra devam edildi ve 200 metreye kadar 12,5 inçlik filtreli boru ile kapatıldı. Sonra 374 metreye kadar devam edildi. Su girişleri, 93 metreden var, 120 metreden var, 194 metreden var, 176 metrede var ve 254 metre gibi, 5 noktadan su girişi var kuyuya. Kuyu verim testleri de yapıldı. Ne kadar su verildiği ölçüldü. Tahmini 50-60 metreden başladı ve 120 litreden daha fazla su olduğunu düşünüyoruz. Suyun sıcaklık derecesi 43 derece olarak ölçüldü. Buradaki çalışmalar bir ay önce başlamıştı. Şimdi yeni bir kuyu daha açılacak. Bu iki kuyunun maliyeti de 268 bin TL civarında oldu. Yarın itibarı ile yeni kuyuda da sondaj çalışması başlayacak. Bu kuyu rezerv kuyu olarak burada duracak. Elimizde en az 120 litre/saniye debilik suyumuz var” diye konuştu.

Mücahit Kutlu, meclis çatısı altında Bolu'nun termal turizmi için önemli çalışmalara imza atmaya devam ettiklerini söyleyerek, Bolu'da termal turizm anlamında yıllardır sürdürdüğümüz çalışmalar devam ederken,