Bir dizi görüşme kapsamında İstanbul'da bulunan İl Genel Meclis Başkanı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Kutlu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nı ziyaret etti.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve Yalova il Genel meclis Başkanı Ali Rıza ALKIŞ, MARKA Bolu Koordinatörü Ömer Faruk ZORLU ve MARKA genel Sekreter Vekili Tolga ŞAHİN'in de aralarında bulunduğu heyeti İstanbul menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Mustafa BALTACI karşıladı. İMKB'nin kurumsal tanıtımın yapıldığı ziyarette İMKB hakkında bilgiler verildi. Mustafa BALTACI İMKB'nin Türkiye'deki sermaye hareketinin merkezi olduğunu ve 30 sene önce kurulan borsanın bugün 500 milyar dolarları bulan işlem hacmine ulaştığını belirtti.
Londra ve Singapur arasında sermeye hareketini düzenleyen ve finansal bir cazibe merkezi olan başka bir yer olmadığını bu anlamda borsanın önümüzdeki yıllarda çok daha önemli roller üsteleneceğini de dile getiren Baltacı sözlerine İMKB adıyla yıllardır sermaye sahiplerinin güvenini kazandık dünya çapında önde gelen borsalardan olduk. Şimdi de Borsa İstanbul adı ile yeni bir dönüşüm yaparak global pazarda ilk sıralara oynuyoruz” şeklinde devam etti. İMKB'nin sermaye sahiplerinin ortak bir pazarı olması yanında birçok hibe programının da olduğunu ve şu ana kadar 1 milyar TL'ye yakın bir meblağın ülkenin çeşitli yerlerinde okul yapımı için kullanıldığını ifade etti. Mücahit Kutlu ise Ülkemizin sermayesinin kıymetlenmesini ve güven kazanmasını sağlayan böyle bir kurumun aynı zamanda ülke çağında büyük hibe yatırımlarının olmasından memnun olduğunu belirtti.
Bolu'nun küçük bir şehir olmasına rağmen İzzet Baysal gibi hayırseverin eğitim ve sağlık alanında yaptığı yatırımlara ülke ortalamasının çok üzerinde olduğunu ifade etti. Sözlerine İzzet Baysal'ın Bolu yaptığı yatırımları da anlatarak devam eden KUTLU, Hâlihazırda dünya çapında önemli bir yeri olan İMKB'nin yeni bir dönüşümle Borsa İstanbul olması ile de ülkemize olan katma değeri artacaktır. Hükümetimizin bankalarla ilgili yaptığı düzenlemeler ile ülkemiz şu anda dünyanın önde gelen güvenilir bankalarına kavuştu. Sermaye piyasasında da yapılacak düzenlemelerle de Türkiye'nin mevcut sermayesi hak ettiği değeri bulacaktır” şeklinde konuştu. Ziyaret sonrasında Borsa binasını gezdiren Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, borsanın kuruluş dönemi ve geçirdiği aşamalar hakkında bilgiler verdi.