Bolu'da karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı adama çarpan ve yaşlı adamın ölümüne neden olan N.T.'nin yargılanması Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde tamamlandı.

Kalıcı Konutlar Koray Aydın Bulvarı'nda meydana gelen kazada N.T. yönetimindeki 14 DT 250 plakalı motosiklet şehir istikametine giderken, ışıklı kavşakta karşıdan karşıya geçmek isteyen 83 yaşındaki Necati Mutlu isimli yaşlı adama çarpmış ve ağır yaralanan Necati Mutlu 112 sağlık ekipleri tarafından İzzet Baysal eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılmış ve yaşlı adam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Motosiklet sürücüsü N.T. Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde yaptığı savunmasında, Olay tarihinde normal bir hızla ilerliyordum. Karşı tarafın bir anda yola atlaması ve yol üzerinde ileri geri hareket etmesi sonucu ben hareketimi belirleyemedim. Hızım normaldi ama motosiklet diğer araçlar gibi hemen duramıyor” dedi.

Hayatını kaybeden Necati Mutlu'nun oğlu ise sanığın bu savunmalarına şiddetle karşı çıktı. N.T.'nin çok süratli olduğunu kamera kayıtlarında gördüğünü söyleyen S.M., N.T.'nin çok süratli olduğu için hakimiyetini kaybettiğini iddia etti. Sanık ve müşteki savunmalarının ardından kararını veren Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, N.T.'nin suçunun sabit olduğuna karar verdiklerini söyledi ve 4 yıl hapis cezası aldığını açıkladı. Sabıkasız olduğu için cezasında 1/6 oranında indirim yapılan N.T.'ye 2 yıl 4 ay hapis cezası verildi, Ehliyetine 3 yıl süre ile el konuldu. Memleketim Bolu