Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin düzenlediği ‘Montessori' eğitim seminerine katılan 25 kişiye sertifikaları verildi.
Eğitim Fakültesi'ndeki sertifika törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram, Bolu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rasim Ünal ile öğretim üyeleri ve öğretmenler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahar, burada yaptığı kısa konuşmada, Montessori eğitim semineri katılımcılarına ve seminerde emeği geçenlere teşekkür etti. Bahar, milli eğitim, üniversite ve vakıf işbirliğinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, ülkemizin gelişimi için okul öncesi eğitimin mutlaka istenilen seviyeye çıkarılması gerektiğini söyledi.
Şerafettin Erbayram da okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu, bu nedenle Bağışçılar Vakfı olarak okul öncesi eğitimi her zaman desteklediklerini anlatarak, ülkemizin gelişimi için okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasının gerekliliğine dikkati çekti.
Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Şerafettin Erbayram tarafından 4 yaşındaki Eylül Duru Akduman ile Çağan Özaktaş'a sembolik sertifika verildi. Daha sonra, AİBÜ öğretim elemanları ve kreş velileri ile Ankara, İstanbul, Rize ve Karabük'ten öğretim elemanları, okul öncesi yöneticileri ve öğretmenlerden oluşan 25 katılımcıya sertifikaları verildi.