Bolu Bağışçılar Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde, Montessori Eğitimi Semineri gerçekleştirildi.

Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasemin Aydoğan tarafından verilen seminerde Montessori Eğitim yöntemi ve materyalleri uygulama örnekleri ile anlatıldı. 15 Nisan 2015 tarihinde üç ayrı oturum halinde düzenlen seminere Bolu il ve ilçelerinde görev yapan 98 okul öncesi öğretmeni katıldı.

Eğitim Fakültesinde bulunan Montessori laboratuvarında verilen seminer öğretmenlerin çok ilgisini çekerken, öğretmenler burada bulunan Montessori materyallerini ve lisans öğrencileri tarafından yapılan materyalleri inceleme fırsatı buldular. Soru cevap şeklinde devam eden seminerde bu eğitimin Milli Eğitim Müdürlüğü okul önce programına nasıl yansıtılabileceği tartışıldı. Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez personelinin de katıldığı seminer sonrasında, tüm katılımcılar ilk kez geldikleri bu laboratuvarda daha uzun süreli ve uygulamalı eğitim almak istediklerini belirttiler. Haber Merkezi