Bolu'da kırmızı ışık ihlali, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen bazı trafik kazaları, MOBESE kameralarınca görüntülendi.
Bolu Emniyet Müdürlüğü'nce Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında 2009 yılında 62 noktada konuşlandırılan MOBESE kameralarınca kaydedilen görüntüler, dikkatsizlik, kırmızı ışık ihlali ve aşırı hızın yol açtığı trafik kazalarını gözler önüne seriyor.
Emniyet ekiplerinin basın mensuplarıyla paylaştığı görüntülerde, D-100 karayolu YSE kavşağında meydana gelen iki ayrı trafik kazasında kırmızı ışık ihlali yapan otomobil ve kamyon sürücülerinin motosikletlere çarpması ve motosiklet sürücülerinin yaralanma anı yer alıyor.
Aynı kavşakta kırmızı ışıkta bekleyen otomobilin motorunun alev alması, sürücü ve çevredekilerin yaşadığı panik anı da kameralarca kaydedildi.
Görüntülerin devamında D-100 karayolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) kavşağında kırmızı ışık ihlali yapan otomobille kamyonetin çarpışma anı yer alıyor.
D-100 karayolu Soku kavşağında kaydedilen görüntüde ise kırmızı ışık ihlali yapan minibüsle başka bir minibüsün çarpışması ve İstanbul Caddesi Atatürk Bulvarı'nda ters yönde ilerleyen otomobilin kamyonetle çarpışması yer alıyor.