CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısıroğlu seçime öncesi Bolu halkına seslendi ve Bolu halkından destek istedi. Bolu halkına seslenen Mısırlıoğlu, Esnafımızla ilgili konularda esnafımıza soracağız. Nasıl bugün sanayi ile ilgili ciddi problemler yaşandığını hepimiz birebir gördük ve şahit olduk. Sanayi esnafımızın istemediği şeyler bugün Bolu'da yapılmaya çalışıyor, bugün pazarcı esnafımızın sözü dinlenmiyor. Pazarcı esnafımızın ne istediği inanın duyulmuyor. Bizler hep şunu söylüyoruz; çoğunluğu sesine uyacağız” dedi.
30 Mart yerel sçeimlerine çok az bir süre kala CHP Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu yaptığı açıklamalarla Bolu halkından destek istedi. Mısırlıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“MİMAR KİMLİĞİM, BELKİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”
29 Eylül'de Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı olarak Bolu Halkının karşısına çıktık. Elimizden geldiğine Bolu'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı gerek evlerinde, gerek iş yerlerinde, gerekse resmi kurumlarda ziyaret ettik. Kendimizi anlattık. Bugüne kadar Bolu'da yaşanan sıkıntılardan bahsettik ve tabi ki şahsımıza ve partimize oy istedik. Bizler her zaman ifade ettiğimiz gibi Bolu'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın yaşamaktan mutlu olduğu, Bolu'nun çok önemli bir noktaya gelmesi için mücadele edeceğimizi ve Bolu halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade etmiştik. Öncelikle mimar bir aday olduğumu ve seçim kampanyalarında Mimar Mehtap Özcan Mısırlıoğlu olarak başlaşmıştım. Mimar kimliğim belki birilerini rahatsız etti. Belki birileri bununla ilgili aleyhte propagandalar yapmaya çalıştı ama bizler mimar olmanın özellikle şehircilik anlamında, şehre yön katma anlamında çok önemli bir meslek olduğunu bilenlerdeniz. Şehrin gelişmesi bizim açımızdan son derece önemli. Şehrin planlı olması bizler açısından son derece önemli. Çünkü şehirler planlı olurlar ise orada yaşayan tüm vatandaşlarımızda her türlü sorunun giderildiğini görürler ve yaşamaktan mutlu olurlar.
“HANIMEFENDİLERİN YOĞUN İLGİSİ İLE KARŞILAŞTIK”
Kadın olmamız birilerini rahatsız etti. Bizler toplumun yarısını oluşturuyoruz. Kadın bireyleriz ve bu toplumda %50 kadınımız var ise % 50 de erkek bireylerimiz var. Bizler her zaman aynı ortamlarda yemek yiyebilen, aynı ortamlarda çalışabilen, aynı evleri paylaşabilen insanlarız. Tabi ki erkeklerimiz yerel yönetici olabilirler, milletvekili olabilirler, daire müdürleri olabilirler. Bu dönemde dedik ki kadın bir yerel yönetici şehre nasıl bakar bunu Bolu halkı görsün istedik. Özellikle hanımefendilerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Beyefendiler bu güne kadar bir kadın gözüyle bu şehir nasıl değerlenir hep merak ediyorduk, bu dönem sizleri deneyeceğiz ve Bolu'nun daha temiz, nasıl daha düzenli olur sizler tarafından inşallah bize gösterilecek dediler. Bizler yaşımızın itibari ile gençlerin temsilcisi olmaya çalıştık ve Allah nasip ederse de 30 Mart'tan sonra 7'den 77'ye Bolu'da yaşayan herkesin güvenine layık olacak bir yerel yönetim anlayışı içerisinde olcağız. Bizler şu anki yerel yöneticiler gibi üniversite hocaları ile kavgalı olmayacağız. Bizler şu anki yerel yönetim gibi sivil toplum örgütleri ile kavga etmeyeceğiz. Bizler muhtarlarımızı o mahallenin emir eri olarak kabul edeceğiz. Bizler sivil toplum örgütü temsilcilerimizin her daim fikirlerini alacağız. Çünkü sivil toplum örgütü temsilcilerimiz mesleğini icra eden ve o sivil toplum örgütünü kaidelerini bilen, sorunlarını bilen insanlar ve onların fikirlerine riayet edeceğiz.
“ÇOĞUNLUĞU SESİNE UYACAĞIZ”
Bizler Bolu halkının fikirlerine her zaman riayet edeceğiz. Esnafımızla ilgili konularda esnafımıza soracağız. Nasıl bugün sanayi ile ilgili ciddi problemler yaşandığını hepimiz birebir gördük ve şahit olduk. Sa