Önceki gün düzenlenen organizasyon ile CHP Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklayan Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile kendisine destek olanlara teşekkür etti. Mısırlıoğlu, toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, eleştirilere de cevap verdi.
Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Mısırlıoğlu, ilimizde yeterli büyüklükte bir konferans salonu olmamasının üzüntüsünü yaşadığını belirtirken İsterdim ki beni dinlemeye gelen herkes orada oturabilsin. Salonu doldurandan daha fazlası dışarıda kaldı. Katılımı analiz eden arkadaşlarımız 1500 civarında kişinin katıldığını söyledi. Bu anlamda gelerek, arayarak beni destekleyen, yanımda olduğunu dile getiren herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Mısırlıoğlu, daha sonra gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. ‘Partide ki görevinizden ne zaman istifa edeceksiniz' sorusunu yanıtlayan Mısırlıoğlu Henüz resmi süreç için zaman vardı. Ancak ben bu süreçte yönetimde ki görevime devam etmemin doğru olmadığını düşünerek yapılan son yönetim kurulu toplantısında İl Başkanımıza istifa dilekçemi verdim” ifadelerine yer verdi.
Mısırlıoğlu'nun yerine yönetime gelecek ismin henüz belirlenmediği ise İl Başkanı Fügen Kara tarafından beyan edildi. Kara, bir sonra ki yönetim kurulumuzda yerine geçecek arkadaşımız görüşülecek” dedi.
Düzenlenen organizasyonda, bir süre önce cinayete kurban giden Merhum Sebahattin Öztürk'ün posterinin yer alması gözlerden kaçmamıştı. Mısırlıoğlu, konu ile ilgili sorulan soruyu şöyle yanıtladı: Sebahattin Öztürk ağabeyimizi kaybetmemizin acısını biz hala yaşıyoruz. Ben siyasette ondan çok şey öğrendim. O yüzden böyle bir günde onu unutamazdık. Ailesi de, birçok partilimizde çok duygulandıklarını ifade ettiler. Sebahattin ağabeyimiz bizim hep kalbimizde ve öyle olmaya devam edecek.”
Salonda Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin yanı sıra, kalabalık bir grubun farklı siyasi görüşlerden olduğu iddialarına cevap veren Mısırlıoğlu, yerel seçimlerde adayın önemli olduğunu dile getirerek Tabi ki ben Cumhuriyet Halk Partisinden aday oldum. Ancak, seçim sürecinde tüm vatandaşlarımızın desteğini isteyeceğiz. Seçildiğimiz takdirde tüm vatandaşlarımızın Başkanı olacağız. Bizim için kişilerin siyasi görüşü değil, insan olması önemli. Bu anlamda da farklı siyasi görüşlerden gelenlere de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Mısırlıoğlu, bir zamanlar Demokrat Partisi üyesi miydiniz sorusunu ise şöyle yanıtladı:
Bir dönem Demokrat Partide üyeliğim vardı. Bunu hiçbir zaman saklamadım. Orada çok değerli insanlar tanıdım. O insanları tanımış olmaktan, o insanların bana katkısından dolayı da çok memnunum. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisindeyim. Burada ki insanlarla aynı çatı altında olmaktan da çok memnunum. Kendimi ifade ettiğimi, kendimi partililerime kabul ettirdiğimi de düşünüyorum.