CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Mısırlıoğlu, seçim çalışmalarını partililerin katılımı ile Sağlık Mahallesi'nde sürdürdü.
Mısırlıoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Bugün yine arkadaşlarımız ile birlikte milletvekilimiz eşliğinde sağlık mahallesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sağlık mahallesine kaçıncı kez geldiğimizi bizler bile sayamıyoruz, buradaki seçmenimize birebir ulaşmak bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi. Genel olarak hep Bolu ile ilgili belediyecilik ile ilgili sorunları, belediyenin asli görevlerini yerine getirmemesi.
Mevcut Belediye Başkanı ‘Çıraklık döneminde Bolu halkı temiz su içecektir. Ciddi kayıplarımız var, o yüzden su çok pahalı' söyleminde bulundu. ‘Tabiî ki bu su altları yenilendikten sonra su fiyatları düşecektir' dedi. Ama çıraklıktan sonra kalfalık döneminde tüm su hatlarını yenilemesine rağmen su fiyatlarında herhangi bir düşüş olmadı. Karşılığında ne bıraktı? 67 kez patlayan su boruları bıraktı. Kalfalık döneminde ne bıraktı? 18. Maddeden mağdur olan vatandaşlar bıraktı. Esnaf artık dükkanını açamaz siftah yapamaz bir hale getiren tablo bıraktı. Ne bıraktı, vatandaşımızı konut sahibi değil ise şu dönemde konut alamaz hale getirdi. Kalfalık döneminde ne bıraktı? Asfaltı olmayan, kaldırımı olmayan hala stabilize malzeme üzerinde hizmet görmeye çalışan vatandaşımızı bıraktı.
Bizler diyoruz ki; çıraklık dönemini gördük, kalfalık dönemini gördük. Artık ustalık döneminde değişim olması gerektiğini düşünenlerdeniz. Halkımız da bu şekilde düşündüğünü net bir şekilde ifade ediyor. Sağlık mahallesinde birçok problem var bizler özellikle vatandaşımızın sosyal yönü güçlü projelerimizi ifade ederken de çok güzel tepkiler alıyoruz. Bizler vatandaşımıza temiz su içireceğiz, sağlığımızı tehdit etmeyen su içireceğiz. Bolu halkı Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanmak zorunda değil. Ve suya %20 indirim sözünü verdiğimizde vatandaşımız tarafından çok olumlu tepkiler ile karşılaşıyoruz. Bolu belediyesinde bizler tarafından 5 yıl boyunca zam olmayacak sözünü de verdik. Vatandaşımız daha önce yapılan icraatları inanın çok yakından takip ediyor. 10 yıllık süreçte neler yapıldığını, nelerin bizden götürüldüğünü net bir şekilde görüyorlar. Sağlık mahallesinin en büyük problemlerinden biri ise toplu taşıma hizmetleri.
Bolu Belediyesi 2004 yılında 25 mahalle olarak seçime girmişti. 2009 yılında 40 mahalleye çıktı bu seçimde ise 43 mahalle oy kullanacaktır. Tabiî ki bu mahalleler büyüdükçe alan artırıldıkça mevcut taşıma hizmetlerinin de yeterli gelmediği bir gerçek. Sadece 10 ayrı güzergahımız var. Belirli saatlerde ise toplu taşıma araçlarımız var. Bolu belediyesinin toplu taşımada çeşitlemeye gitmesi gerekiyor. Bizler vatandaşımıza özellikle toplu taşıma araçlarında çeşitlenmeye gitme sözünü verdik. Büyük araçlarımız şehir trafiğinde olmalı.
İzzet Baysal caddesinin trafiğe kapatılmış olmasından dolayı da biraz daha küçük araçlarımızı şehir trafiğine sokarak şehir trafiğinde bir rahatlama istiyoruz. Daralan yollarımızdan bunlar sırf otopark yapılıp 3 tl saatlik ücret alınması gerektiği için otopark uygulamasına başlatıldığı için bizim ana caddelerimiz daraltıldı. Bizler bu 3 TL'lik otopark uygulamasına da son verip Bolulu vatandaşımızın otopark parası ödemeyeceğinin de sözünü veriyoruz. Taksi dolmuş sözünü de verdik ve bunu yaparken taksici esnafımız denetiminde onlar ile birlikte olarak onlardan araç alarak yapacağımızı ve buradaki taksici esnafımız ile birlikte yürüteceğimizin sözünü de veriyoruz.”