Cumhuriyet Halk Partisi'nde 2014 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler nedeniyle aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Hafta sonu yoğun bir halk katılımı ile CHP'den Bolu Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Mehtap Mısırlıoğlu, 2014 yılında ‘14' kazanacak” diyerek bu yarışta ben de varım dedi.
Yoğun bir katılımla aday adaylığını kamuoyuna açıklayan Mehtap Mısırlıoğlu, Yetki verin, destek verin, el verin; hep birlikte Bolu'muza sahip çıkalım. Gelin bu şehri, sizlerle birlikte yönetelim. Ben bu zor görevin uzun mesailer gerektirdiğini biliyorum. Tıpkı; partimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Bütün ümidim gençliktedir' diyerek omuzlarıma yüklediği sorumluluğun da farkındayım” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2014 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olmak isteyenler, aday adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. CHP'den son aday adaylığını açıklayan isim ise Mehtap Mısırlıoğlu oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törene CHP'liler yoğun ilgi gösterirken, salona giremeyen partililer ise dışarıya kurulan sinevizyondan salon heyecanını yaşamaya çalıştı.
Törende ilk konuşmayı CHP Merkez İlçe Başkanı Faruk İyigün yaptı. Mısırlıoğlu'na aday adayı olma cesaretini gösterdiği için teşekkür eden İyigün, 2014 yılında Bolu'daki tüm belediyelere talip olduklarını açıkladı.
Fügen Kara; Bolu Belediyesini istiyoruz”
CHP İl Başkanı Fügen Kara yaprığı açıklama da ise, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar ülkeyi yönetmeye her alanda talip olmaktadırlar. Ne mutlu Cumhuriyet Halk Partisi bu fırsatı kadınlara verdiği için, ne mutlu Cumhuriyet Halk Partisi bu yolu kadınlara açtığı için. Hedefimiz Bolu'da belediye başkanlığını kazanmaktır. Çok iyi biliyoruz ki, ulusal iktidarın yolu, yerel iktidardan geçer. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bolu Belediyesini istiyoruz. Bunu halkımız için, geleceğimiz için istiyoruz. Bolu'da Cumhuriyet Halk Partili adayın kazanması, 18. maddeden mağdur olan vatandaşlarımızın bir daha mağdur olmaması için istiyoruz. Bolu'da Cumhuriyet Halk Partisi adayının kazanmasını sokakta yürürken, mayın patlar gibi patlayan borular olmasın diye istiyoruz. Biz istiyoruz ki, İzmir'de, Eskişehir'de, Aydın'da yaratılan Cumhuriyet Halk Partili belediyecilik efsanesinin Bolu'da da yaşanmasını istiyoruz. Bolu Belediyesinin skandallarla gündeme gelmesini değil, yapılan hizmetlerin Türkiye'de başarı ile konuşulmasını istiyoruz. Ankara ve İstanbul arasında sıkışmış bir Bolu değil, Ankara ve İstanbul'a örnek olan bir Bolu istiyoruz. Bunu yapacak gücümüz var. Yerel seçimleri çok önemsiyoruz” dedi.
Tanju Özcan; Temmuz ayında CHP'nin belediye başkan adayı belirlenmiş olacak”
İl Başkanı Kara'nın ardından kürsüye gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İnsanlar bu şehri tekrar yeşil Bolu haline getirecek anlayışı özlemiş. İnsanlar sosyal demokrat belediyecilik anlayışını da özlemişler. Bu anlayışı yeniden hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Hangi yöntemle adayların belirleneceğini parti genel merkezimiz belirleyecek. Genel merkez hangi yöntemle aday belirlerse belirlesin başımızın üstünde. Ancak biz üyelere sorularak aday belirlenmesi gerektiğini defalarca söyledik, milletvekiliniz olarak bunu tekrar söylemek istiyorum. Belki Bolu'da Temmuz ayına geldiğimizde Bolu'da CHP'nin belediye başkan adayı belirlenmiş olacak ve önünde uzun süre çalışma dönemi de olacak. Bu bizim için büyük fırsat” dedi. Konuşmasının sonunda salonda ki partililere seslenen Milletvekili Özcan, 30 Mart 2014 akşamı Bolu Belediyesi önünde partilileri kutlama yapm