CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu çalışmalarına partilileriyle birlikte tüm hızıyla devam ediyor. Bu kez İzzet Baysal Caddesi Büyük Kökez bölgesindeki esnafı ziyaret eden Mısırlıoğlu esnafın kendisine duyduğu gübveni dile getirdiğini söyledi. Mısırlıoğlu ayrıca Pazar günü çalışma ruhsatlarına yapılan zammın esnafı zor durumda bıraktığına işaret ederek, esnafların bu konudaki şikayetlerini dinledi.
Pazar günü çalışma ruhsatları ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararı anımsatan Mısırlıoğlu, Bolu belediye Meclisinde de bu karın CHP meclis üyelerinin ret oyuna rağmen onaylandığını ifade ederek, CHP Belediyesinde esnafın karşısında bir anlayışa değil, esnafa destek olan ve onların yanında duran bir anlayışla hizmet edeceklerini söyledi.
Büyük Kökez Bölgesindeki esnafın tek tek elini sıkan Mısırlıoğlu onların sıkıntılarını da dinledi ve çözüm önerilerinden bahsetti. Yapılan esnaf ziyaretleri sonrası açılmalarda bulunan CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu şunları kaydetti: Bugün sabah saat: 10.00'da önce kamu kurum ziyaretleri kapsamımızda Defterdarlık İl Müdürlüğü'nü ziyaret ettik. Defterdarlıkta çalışan memurlarımızla ve kurumdaki müdürlerimize ziyaret gerçekleştirdik. Tabi ki onlardan da destek istedik, oylarını istedik. sonrasında da yine partililerimizle, yöneticilerimizle birlikte İzzet Baysal Caddesi Büyük Kökez bölgesinde esnaf ziyaretlerimize devam ediyoruz.
Burada esnafımızın özellikle son yaşanan gelişmelerden ciddi bir mağduriyeti var. Bu bir gerçek. Kamuoyunu da bilgilendirelim; Pazar günü çalışma ruhsatları 100 bin nüfusu geçen illerde Bakanlar Kurulu Kararı ile yıllık ücreti 50 liradan 600 liraya çıkartılmış bir Pazar günü çalışma ruhsatımız var. dükkan metrekaresi ne olursa olsun, yani; 5 m² dükkanı da olsa, 600 m² dükkanı da olsa 3000 m² dükkanı da olsa yıllık 600 lira Pazar günü çalışma ruhsat bedeli ödemek zorunda esnafımız. Tabi bu biliyorsunuz bizim hep söylediğimiz; iktidarın özellikle küçük esnafın yanında olmadı gerçeğini bir kez daha gözler önüne koydu. Bu bakanlar Kururlu Kararı, Bolu Belediyesi Meclisi'nde de onaya geldi. Bizim CHP'li belediye meclis üyelerimiz bu konuda ret kararı vermelerine rağmen çoğunluk kendilerinde olduğu içinde bu karar çıktı. Tabi hep şunu ifade ettik. Bizler esnafımızın yanında olmak zorundayız. Ama şu anki gerek iktidar, gerekse Bolu Belediyesinin esnafa olan bakışına baktığımız zaman esnafın yanında olmayan bir yönetim anlayışının net bir şekilde olduğunu görüyoruz. Esnafımızdan ciddi bir teveccüh olduğunu görüyoruz.
Bizler Bolu Belediyesi'nde vatandaşlarımızın, esnafımızın her zaman yüzünün gülmesini istiyoruz. Bizim yönetim anlayışımızda halkla iç içe, halkla bir arada olma düşüncemiz var. bugün bunu da net bir şekilde gördük. Esnafımızı bize güveniyor. Esnafımız bizlerin bir şeyleri değiştirme çabası içinde olduğumuzu ve onların yanın da olacağımızı gördüklerini ifade ettiler. Bizlerde onların güvenlerine layık olacağız. Bu çok önemli bir şey. Biz Bolu'da hep birlikte yaşıyoruz ve her şeyden önce bizler birer vatandaşız. Evet, talip olduğumuz görev CHP olarak Bolu Belediye Başkanlığını almak. Ama aldığımız takdirde de esnafımız bugün neysek yarında aynı şekilde olacağımızı, bizlerde koltuk makam sevdası olmadığını, her zaman onlarla iç içe olacağımızı, onların sorunlarını kendi aile sorunları olarak göreceğimizde kendilerine ifade ediyoruz ve memnuniyetle karşılaşıyoruz. Umut ediyoruz ve diliyoruz ki 30 Mart akşamı Bolu'da bir değişim gerçekleşecek ve Bolu Halkı gerçekten hak edildiği şekilde yönetilecek diyoruz. Çünkü Bolu Halkı gerçekten çok daha iyilerine layık. Bizlerin de elimizi taşın altına koyma noktasında Bolu'da taş üstüne taş koyma noktasında üzerimize ne gerekiyorsa yapacağımız konusunda Bolu'da yaşayan vata
Yorumlar