Bolu İl Jandarma Komutanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak, hazırlanan Trafikte Bilinçli Nesiller Yetiştirme projesi kapsamında miniklere trafik eğitimi verildi.
Proje kapsamında pilot okul olarak belirlenen Çaydurt Çimento İlkokulunda Bolu Belediye Başkanlığınca tahsis edilen gezici trafik eğitim aracıyla öğrencilere yönelik olarak Bolu İl J. K.lığı Trafik Kısım Amiri ve Jandarma Trafik Tim Komutanları tarafından trafik eğitimi verildi.
Okul Öğretmenleri, anasınıfı, 1 ve 2 ‘nci sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen trafik eğitiminde toplam 8 öğretmen ve 122 öğrenciye; Araç inme ve binme kuralları, karşıdan karşıya geçme kuralları, trafik işaretlerinin tanıtımı, Emniyet kemeri kullanımı ve önemi, yayaların uyacağı kurallar, bisiklet sürme kuralları, yaya kaldırımlarının kullanımı, trafik kurallarına neden uyulmalıdır, trafik görevlilerinin tanıtımı ve görevleri, konularında bilgi verilerek, trafik kurallarının öğretilmesine yönelik çizgi film izlettirildi.
Trafik kazalarının en aza indirilmesi, trafik güvenliğinin sağlanması ve bu konuda çağdaş trafik bilincinin her alanda yaygınlaştırılması yönünde başlatılan projemiz kapsamında faaliyetlere planlanan şekilde devam edileceği belirtildi.