Sakarya İlkokulu 1-A sınıfı öğrencilerinin Yıl Sonu Etkinliği veliler ve katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Sakarya İlkokulu 1-A Sınıfı'nın 36 öğrencisi, öğretmenleri Semra Turan nezaretinde yılsonu etkinliğine hazırlandı. 3 saat sahnede kalan minik öğrencilerin hazırladıkları gösteriler seyredenlere parmak ısırttı. Şiirler, şarkılar, danslar ve skeçlerle velilerinin karşısına çıkan öğrenciler adeta büyüklere taş çıkarttı.
Kültür Sitesi'nde sahne alan öğrenciler ailelerini Atatürk şarkısı ile karşıladı. Koro halinde velilerine şarkılar söyleyen öğrenciler ‘Daha Dün Annemizin Kollarında Yaşarken' şarkısı ve birçok şarkıyı büyük bir uyum içinde söyledi. Şarkılar söylenirken ayrıca öğrenciler danslar etti. Her şarkıda gösterdikleri performans ve coşkuyla göz dolduran minik öğrenciler koro halinde şarkıların yanı sıra tek tek sahne alarak yine şiirler okuyup, şarkılar söyledi.
Okunan şiirler ve şarkıların ardından öğrenciler velilerine çiçekler attılar. Şiirsel anlatımlar, küçük kız şarkısı, minik palyaço, babam ve annem şiirleri yine seyredenler tam not aldı. Kimi öğrenciler okula başlama hikayelerini şiirsel bir anlatımla gerçekleştirdi.
Yapılan hemen her gösteride tiyatral anlamda da yeteneklerini ortaya koyan minikler sahneyi tam anlamıyla doldurmayı da başarmış oldu. Küçük palyaçonun sahneye gelişi de bir o kadar eğlenceliydi. Sahnede seyirci ile sürekli diyalog halinde olan küçük palyaço yaptığı esprilerle deyim yerindeyse usta komedyenlere taş çıkarttı.
İki kişilik mini skeç ise tüm salonu kahkaha boğdu. Köylü kıyafetleri sahneye gelerek Mehmet ve cennet skecini oynayan öğrencilerin repliklerine kattıkları mimikler ve sahne hakimiyeti salonu gülmekten kırdı geçirdi.
Her dakikası dolu dolu geçen yılsonu etkinliğinde halk oyunları da unutulmamıştı. Zeybekten, Kafkas'a, horana varana kadar pek çok yörenin oyununu büyük bir hünerle sergileyen Minik öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterisi ne kadar maharetli olduklarını da gözler önüne serdi.
Gecenin kapanışı ise 10. yıl Marşı ile oldu. Sınıf Öğretmeni Semra Turan sahneye gelerek tüm velileri selamladı. Salondaki tüm valiler ve öğrenci yakınları öğrencileri gösterilerin bitiminde ayakta alkışladı. Alkışlar uzun süre kesilmedi.