Köroğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Okul Müdürü ve öğretmenleri ile birlikte Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti.
Ziyarete Köroğlu İlkokulu'ndan Okul Müdürü Mehmet Özkan, öğretmenler Dilek Coşkun, Asuman Deveci ile Zehra Tuba Şahin, 4. sınıf öğrenciler Eren Kavas, Seher Şahin, Gözde Özen, Emre Demirel, Aylin Yaman ve İlken Can Comal geldi.
Okul Müdürü Mehmet Özkan Köroğlu İlkokulu hakkında Vali Özçimen'e bilgiler verirken, Sınıf Öğretmeni Asuman Deveci de Sosyal Bilgiler dersinde İnsanlar ve Yönetim” ünitesini işlediklerini belirterek Yerel yönetimler konusunda öğrencilerimizin Sayın Valimizle bizzat tanışmalarını ve merak ettikleri konular hakkında soru sormalarını istedik. Bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz” dedi.
Öğrencilerin "Sayın Valim Kaç Yaşındasınız?", "Hangi okuldan mezun oldunuz?", "Hangi Okulları okuyunca Vali Olunuyor?", "Sayın Valim Kaç Yaşında Vali Oldunuz?" sorularını içtenlikle samimiyetle cevaplayan Vali Özçimen, 53 yaşında olduğunu, en son İstanbul Hukuk okuduğunu belirterek, "Kaymakam ve Vali Yardımcısı olabilmek için İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesininİşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler bölümlerini, Hukuk ve Siyasal Bilgiler gibi bölümleri bitirmeniz gerekiyor. Valilik görevi ise istisnai bir görev. " ifadelerine yer verdi.
44 Yaşında Vali olduğunu ve Vali olduğunda Türkiye'nin en genç Valilerinden olduğunu ifade eden Vali İbrahim Özçimen, öğrencilerin "Bolu ile ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projeler nelerdir?" sorusuna da; " Bolu'da hayata geçirmek istediğimiz çok projemiz var. Özellikle Bolu'nun bir turizm ili mi olsun, sanayi ili mi olsun diye epeyce düşünülmüş ve turizm yönüne ağırlık verilmiş bir kent. Turizm anlamında da deniz turizmi dışında her türlü turizm var. Doğa turizminden sağlık turizmine, termal turizmine, ondan inanç turizmine, spor turizmine kadar birçok turizm çeşitliliğine sahip. Termal turizmle alakalı olarak, ben göreve başladıktan sonra Bolu'ya birçok yatırımlar ve hizmetler yapıldı. Bundan sonrada peyder pey yapılmaya devam edecek. Mudurnu Sarot bölgesine 4 yıldızlı bir otel, 10 bin 600 devre mülk yapıldı. O kadar daha devam ediyor. Bir 5 yıldızlı otel daha yapılacak. Yine Mudurnu Babas'ta ki kaplıca turizmini faaliyete geçirmek için son aşamadayız. Projeler çiziliyor. Yine Mudurnu'da başka bir termal ve doğa turizm yatırım çalışmaları İl Genel Meclisinin iznini bekliyor. Merkezde Karacasu da termal turizm ile alakalı 2 tane 5 yıldızlı otel çalışmaları son aşamada, önümüzdeki haftalarda tekrar sunum yapacaklar bize. Onun dışında devre mülk çalışmaları devam ediyor. Turizmin birkaç branşında bile bir sürü şey söyleyebiliyorum. Sanayi ile ilgili olarak mevcut Merkezdeki Organize Sanayi Bölgemiz neredeyse dolu. Gerede OSB'de sıkıntılarımız var. Orada da geçtiğimiz hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüşmemiz oldu. Önemli yatırımları ilimize yönlendireceğimizi umuyorum. Sağlıkla ilgili olarak da elimizdeki rakamlar Türkiye standartlarının çok üstünde yani ilimiz bu konuda çok iyi yerde. Eğitim alanlında yine öyle Türkiye derslik başına düşen öğrenci sayısında 30'lu rakamlara inmeye çalışırken, biz 20'li rakamlardayız. Yani derslik basına düşen öğrenci sayısı olarak, öğretmen sayısı olarak eksiğimiz yok, huzurumuz var. Bu noktada sizlere sadece çalışmak kalıyor." cevabını verdi.
Okullarda ki kıyafet serbestlikleri hakkında öğrencilere ne düşündüklerini” soran Vali Özçimen çocukların her zaman cıvıl cıvıl olması gerektiğini söyledi.
Ziyarete katılan Sınıf öğretmeni de vatandaşların Vali Özçimen'e rahatlıkla ulaşabildiğini söyleyerek Sosyal medyayı ço