Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda seçim heyecanı vardı. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında okulun demokrasi kulübünün desteğiyle seçime giden minik öğrenciler, okul meclis başkanını ve yardımcısını seçti. Seçimde 527 oy kullanıldı ve Beyza Karataş 118 oy ile başkan olurken, Dilara Yalçın da 238 oy ile başkan yardımcısı seçildi.

Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Savaş Şahin, minik öğrencileri yaptığı seçimle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz da demokrasi kulübünün katkılarıyla okul öğrenci meclisi başkanlığı seçimleri için bir ay önceden hazırlıklarımız başlamıştı. Bu süre içinde okul öğrenci meclis başkanı ve başkan yardımcıları adaylarını belirledik. Öğretmen komisyonu tarafından belirlenen bu aday adaylarımız önce okulda öğrencilerimize propagandalarında bulundular. Sınıfları gezerek çeşitli propagandalar yaptılar. Bunun neticesinde de bugün okulumuzda seçim gerçekleşiyor. Seçim sonunda da yeni başkan ve başkan yardımcımız belli olacak görevlerine başlayacaklar.”

“Okulu Birlikte Yöneteceğiz”

Savaş, açıklamasının devamında okulu minik başkanlarla yöneteceklerini belirterek şöyle devam etti: Okul öğrencisi meclisi başkanının görevleri arasında okul idaresiyle birlikte okuldaki eksiklikleri öğrencilerin taleplerini bize iletmeleri var. Çözüm yapmamızda bize yardımcı olacaklar. Bu en önemli görevi olacak. Birlikte hareket edeceğiz. Meclis başkanımızla birlikte okulu yöneteceğiz.”

“Yumuşak Zemin Döşetecek”

Minik okul öğrenci meclis başkanı seçilen Beyza Karataş seçim heyecanını ve yaptığı seçim propagandalarıyla ilgili şunları söyledi: Geçen sene de aday olmuştum. Ama seçilememiştim. Bu sene biraz değişiklikler yapmayı düşünüyorum. Okulumuzda olsun, okul içerisinde olsun. Seçilirsem bu bahçenin bazı bölümlerine yumuşak zemin döşettirmeyi düşünüyorum. Sınıflarda eksik olan malzemeleri gidermeye çalışacağım.

“Okul Kantini Düzene Girecek”

Başkan Yardımcısı Dilara Yalçın ise heyecanını şöyle dile getirdi: Kampanya olarak, okul kantinimizde bizim çok önümüze geçiyorlardı. Okul kantinimizde sıra düzeninin oluşturulmasını istemiştim. Okul içerisinde örnek davranış gösteren öğrencilerin ödüllendirilmesini istemiştim. Çünkü örnek davranış gösterenler çok iyi bir şey yapıyorlar. Sınıflar arası eğlenceli yarışmalar düzenlenmesini istemiştim. Yılda bir ya da dönemde bir. Bunları uygulamaya çalışacağım. Ben her koridora istek kâğıtları asmıştım kendimi tanıtmak için, isteklerini yazmaları için. Proje yapmıştım kâğıtlar aşmıştım. Seçilirsem o isteklere bakacağım ve yerine getirmeye çalışacağım. Ama olabilecek şeyleri yerine getirmeye çalışacağım.”