​Orman ve çevre koruma duyarlılığının geliştirilmesi, ağaç ve orman sevgisinin arttırılması, ormanlarımızın özellikle sosyal yararlarının ve ormanlarımızın geliştirilmesi amacıyla öğrencilerimize yönelik planlanan Ormancılık Tanıtım Faaliyetleri Mudurnu'da eğitim gösteren okullarda devam ediyor.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce yürütülen Ormancılık Tanıtım Faaliyetleri kapsamında; Bölge Müdürlüğü Orman Başmühendisi Cemalettin Öztürk, Mühendisler Bedrettin Karaman, Hasan Ali Koçhan ve Rıdvan Çarıkçıdan oluşan Gezici Eğitim Ekip, Mudurnu İlçesi Hacımusalar ve 100. Yıl İlköğretim Okullarında öğrenim gören öğrencilerle buluştu.
358 öğrencinin katıldığı programlarda Bölge Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan video ve sunumlarla öğrencilerimize orman nedir, orman varlığımız, ağaç ve orman sevgisi, ormanların yararları, odun dışı orman ürünleri, ormanlarımızda yaşayan canlı türleri, ormanların doğaya ve canlılara sağladığı yararlar, ormanları korumamızın önemi, fidan dikimi konuları ile Alo 177 yangın ihbar hattı ile ilgili bilgiler verildi.