Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Okul öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği işbirliğinde yürütülen Minik TEMA okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik doğa eğitim programı Bolu'da uygulanmaya başladı. TEMA Bolu İl Temsilciliği tarafından Mebrure İlhan Bağışgil Anaokulu'nda verilen eğitimi Bolu Başıçılar Vakfı da destekliyor.
TEMA Vakfı tarafından 2010 yılında başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Okul öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği işbirliğinde yürütülen Minik TEMA eğitimi Bolu'da verilmeye başlandı. Eğitime AİBÜ Genç TEMA Topluluğu'ndan 45 öğrenci ve 6 anasınıfı eğitmeni katıldı. Eğitim sonunda gençler Bolu'da 140 anaokulundan 2 bin 400 öğrenciye ulaşarak aldıkları bilgilerle minikleri birer çevreci yapacaklar.
Çocukların doğada oyun oynama haklarını onlara geri vermek gerektiğini düşünen TEMA, 'içeride Çocuk kalmasın' ve Toprak dersem Çık!' sloganlarıyla, çocukları daha çok dışarı çıkmaya, oyunla ve keşfederek öğrenmeye öğretmenleri ise açık hava etkinlikleri uygulamaya teşvik ediyor. Minik TEMA sayesinde oynarken öğrenen, öğrendikçe kendine güveni artan mutlu ve sağlıklı çocuklar yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu belirten TEMA yetkilileri bu amaçla Bolu'ya geldi.
26-27 Ekim 2013 tarihinde Cumartesi ve Pazar Günleri Saat: 10:00 ile 16.30 arasında Mebrure-İlhan Bağışgil Anaokulunda gerçekleştirilen eğitimi TEMA Vakfı Genel Merkez Eğitim Koordinatörü Burcu Arık Akyüz ile Minik ve Yavru TEMA Eğitim koordinatörü Hülya Çeşmeci verdi.
TEMA Bolu İl Temsilcisi Ayşegül Özer projenin Bolu'da uygulanmasına ilişkin, Bolu İl temsilciliği olarak 45 öğrencimiz, AİBÜ Genç Tema Topluluğu'ndan oluşan 45 üniversiteli arkadaşımız ve 6 anasınıfı öğretmenimizle başladığımız bu eğitim çalışmasında yaklaşık Kasım'dan başlayıp, Mayıs sonuna kadar Bolu il merkezinde bulunan 140 anasınıfına giderek bugün aldıkları eğitici eğitime minik yavrularımızla paylaşarak çevreye karşı duyarlıklarının arttırılmasını sağlayacaklar”dedi.
TEMA Genel Merkez Eğitim Bölümü Başkanı Burcu Arık, Eğitimcilere öncelikle kendilerini sorgulamalarına yönelik bir eğitim veriyoruz. Amacımız ekolojik duyarlılık. Yani doğanın dilini ve ilkelerini anlayan ve bu ilkeler doğrultusunda yaşayan bireyle r olması. Buradaki gençlerle 2 gün bunları tartışacağız. Bu nedir? Ekolojik okur-yazar kimdir? Hangi bilgilere sahip olmalıdır? Ne tür becerilere sahip olmalıdır? Bunları tartışacağız. Temellerini vereceğiz. 2. Gün de daha çok çocuklar okullarda ne yapabilir? bunların örneklerini vereceğiz. Pazartesi gününden itibaren onlar minik çocuklarımızın ekolojik okur-yazar olması için burada aldıkları, tartıştıkları eğitim programını uygulayacaklar” ifadelerini kullandı.
Bolu Bağışçılar Vakfı'nın projedeki rolünü anlatan Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, Bildiğiniz gibi Bolu Bağışçılar Vakfı Bolu'ya faydalı bütün projeleri destekliyor fakat okul öncesini özellikle destekliyor. Okul öncesi ile ilgili kurum, vakıf ve derneklerin bütün projelerinde yanlarında oluyoruz, destekliyoruz. Bu projenin Türkiye genelinde desteklenmesi ve ilerlemesi gereken bir projedir diye düşünüyoruz. Üniversiteden eğitici öğretmenlerimiz de var burada. Bu projeyi de destekliyoruz”dedi.