Bolu Valiliği ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, ‘Kanka Trafik Kurallarını Öğreniyor' projesi uygulanmaya devam ediyor. Proje son olarak Latife Hanım Anaokulu'nda uygulandı. 3–6 yaş arasındaki anaokulu öğrencilerine boyama kitabı dağıtılarak trafik kurallarını öğrenmeleri sağlanıyor.
Miniklere boyama kitapları dağıtıldı
‘Kanka Trafik Kurallarını Öğreniyor' projesi kapsamında Latife Hanım Anaokulu'nun ev sahipliğini yaptığı bir program düzenlendi. Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Latife Hanım Anaokulu öğrencileri hep bir ağızdan şiirler okudu, şarkılar söyledi. Miniklerin hazırladıkları trafik kuralları ile ilgili tiyatro gösterisi de izleyenlerden büyük alkış aldı.
Programda bir konuşma yapan Latife Hanım Anaokulu Müdürü Mehmet Akkaya, Ülkemizde her yıl trafik kuralı ihlalleri sonucu gerçekleşen kazalarda acı kayıplar vermekteyiz. Geleceğin büyükleri Çocuklarımıza bu yaşta vereceğimiz doğru ve kalıcı trafik eğitiminin gelecekte bu kayıpları en aza indirmek için atılan büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Çünkü Çocuklarımız bu yaşlarda kazanmış oldukları her davranışı içselleştirerek, toplum kurallarına saygılı ve toplum yararını gözeten bireyler olurlar. Bu nedenlerden dolayı Bolu Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün iş birliği ile hazırladığı ‘Kanka Trafik Kurallarını Öğreniyor Projesi'ni önemsiyor ve projenin daha da faydalı olabilmesi için Milli eğitim Müdürlüğümüz adına, okulum ve şahsım adına üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Projede emeği geçen başta Valimiz İbrahim Özçimen ve İl Emniyet Müdürümüz Sabri Durmuşlar'a ve tüm emniyet müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Akkaya'dan sonra konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Başaran da projenin önemini vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından minik öğrencilere ‘Trafikte Boyama' kitabı dağıtıldı. Minikler hem boyama yapıp hem de trafik kurallarını da öğrenebilecek.