Bolu Belediyesi şehir içi ulaşımı sağlayan 5 kooperatifi ve okul servislerini tek hat üzerinde birleştirmek için çalışma başlattı. Belediye Meclisi'ne bağlı 3 ayrı komisyonun ortak yürüttüğü çalışma sonrası, yaklaşık 200 araç tek çatı altın toplanmış olacak. Esnafın tepki göstereceğini ima eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hatlarda kullanılan bazı araçlar boşa çıkabilir. Bu aşamaları sancılı aşabiliriz. En az sıkıntıyla bu süreci atlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bolu Belediye Meclisi, kent ulaşımını sağlayan 5 ayrı kooperatifi, okul ve fabrika servislerini tek çatı altında birleştirmek için çalışma başlattı. Belediye Meclisi'nde çalışmalar başlatılırken, Çeşitli İşler, İmar ve Plan-Bütçe Komisyonları tarafından yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlaması hedefleniyor.
5 AYRI KOOPERATİF VAR!
Bolu Belediyesi tarafından yürütülen çalışma Karaköy Kooperatifi, Abant Birlik, Çele Birlik, Karacasu ve Köroğlu Birliklerini direk ilgilendirirken, okul ve fabrika servisleri de bir düzene sokulmak isteniyor. 5 ayrı kooperatif tarafından sağlanan ulaşım ağında yaklaşık 200 araç bulunuyor. Kooperatiflerde zaman zaman araçlar el değiştirirken, el değiştirmelerde aracın modeline ve hattına göre100 bin ile 250 bin lira arasında değişen rakamlara satışlar yapılıyor.
“EN AZ SIKINTIYLA, SÜRECİ ATLATMALIYIZ”
Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Şu anda şehir içi, ulaşımda bir karmaşa söz konusu. Bizim kendimize ait bir şehir içi ulaşım ağımız var. Bunun haricinde Karaköy Kooperatifi, Abant Birlik, Çele Birlik, Karacasu ve Köroğlu Birlikleri de kendi noktalarına ulaşım sağlıyorlar. Bunların yanı sıra okul ve fabrika servislerimiz bulunuyor. Şehir içi ulaşımda bir karmaşa hakim. Bunları tek çatı altında toplayabilir miyiz diye bir çalışma başlattık. Görevlendirdiğimiz komisyonlarda ki arkadaşlarımızın hatasız bir çalışma yapacaklarına inanıyorum. Ancak, yanlış bir karar alırsak da düzeltiriz. Yap-boz yapmak istemiyoruz. Bu ulaşım ağlarını tek bir havuz sisteminde toplamalıyız” dedi.
“ARAÇLAR DOĞALGAZLI OLABİLİR”
Yapılan çalışma sonrası araçların değişebileceğinin sinyalini de veren Başkan Yılmaz, Mesela bu sistem içerisinde yer alacak araçların doğalgazlı olmasını sağlayabilir miyiz? Çünkü bu hava kirliliğinin azaltılması ve şehrin geleceği için önemli. Araçlarda engelli rampası olmak zorunda. Yani riskli bir çalışma içerisine daha girdik. Belki bu çalışma sonrası Üniversite ve Karacasu ağında bulunan araç sayısı fazla çıkabilir. Bunların azaltılması istenebilir. Bu süreçler sancılı olabilir. En az sıkıntıyla bu süreci atlatmak istiyoruz” diye konuştu.