Ampute Futbol Milli Takımı Meksika'da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi Bolu'da kampa girdi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Belediye Meclis Üyesi Necip Çarıkçı futbolcularla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ''Türkiye Futbol Oynuyor'' projesi kapsamında verdiği destek çerçevesinde Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Milli Futbol Takımı, Meksika'da Dünya Şampiyonası'na katılacak. Ampute Milli Futbol Takımı'nın hazırlık kampı Bolu'da Petro Clup'te başladı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Belediye Meclis Üyesi Necip Çarıkçı öğle yemeğinde futbolcular ile bir araya geldi.

Ülkemizi Meksika'da en iyi şekilde temsil etmek için Bolu'da kampa girdik”

Takım Antrenörü Feyyaz Gözaçık, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a nazik ziyaretleri için teşekkür ederek şöyle konuştu, Ampute Milli Futbol Takımı engelli sporculardan oluşmaktadır. Futbolcularımız işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli sporculardan oluşuyor.8 Aralık 2014 tarihinde Meksika'da 32 ülkenin katılımıyla bir şampiyonaya katılacağız. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil etmek için Bolu'da kampa girdik. Değerli başkanlarımıza bize zaman ayırdıkları için teşekkür ediyorum.”

Ay yıldızlı formayı göğsünde taşıyabilmek büyük bir onur”

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ampute Milli Takımı'ndan övgüyle bahsetti. Başkan Yılmaz, Öncelikle Bolumuza hoş geldiniz. Ay yıldızlı formayı göğsünde taşıyabilmek büyük bir onur sizleri tebrik ediyorum. Takımın 3.kez Dünya üçüncüsü ve 1.kez Avrupa ikinciliği elde etmesi gerçekten çok gurur vericidir. Sizleri kutluyorum. Bu takımların başarılarının basın yoluyla daha fazla insanlara duyurulması gerektiğini düşünüyorum. Bolumuz gelecekte sporun merkezi haline dönüşecek. Geleceğe öncülük ettiğiniz için sizleri hem de şuan burada kamp yapan Darıca'dan gelen kardeşlerimizi kutluyorum. Bolu'da olimpik sporların tamamının yapılabileceği bir tesisi hizmete açacağız. Burada kamp merkezide olacak. Bolu önümüzdeki dönemde spor, üniversite ve turizm kenti olacaktır. Bolu'yu tercih ettiğiniz için sizlere ve hocanıza teşekkür ediyorum” dedi.