48 bin öğrenci ders başı yaptı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı başladı. 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu'nda düzenlenen resmi açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Çavuşoğlu eğitimde öğretmenin ana unsur olduğunu söyleyerek öğretmenlerle oynanılmaması gerektiğini belirtti. Eğitimde ithal sistemlerden uzak durulması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, öğretmenlerin de milli ve yerli olması gerektiğini ifade etti.

Kurban Bayramı nedeniyle ertelemeli olarak açılan okullarda bu dönem yurt genelinde 17 milyon, Bolu'da ise 219 okulda 48 bin öğrenci derse girdi. Bolu'da bu eğitim ve öğretim yılında 3 bin 612 öğretmen ve idareci görev yapacak. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı resmi açılış töreni ise Bolu Merkez'de bulunan 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu'nda yapıldı. Törene Vali Aydın Baruş ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ile birlikte protokolün tüm üyeleri katıldı. Programda TEOG'da Türkiye 1.si olarak Koç Lisesi'ne girmeye hak kazanan 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu'ndan mezunu Reyhan Sıla Erdoğan yaptığı konuşmayla salondan bol alkış aldı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun da yeğeni olan Erdoğan'a konuşmasının ardından Vali Baruş ve Çavuşoğlu tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Öğrencilerin konuşmalar yapıp, şiirler okuduğu törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, konuşmasında öğretmenlere dikkat çekti. Eğitimde öğretmenin ana unsur olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, öğretmenlerle oynanmaması gerektiğini söyleyerek yerli ve milli öğretmen vurgusu yaptı. Çavuşoğlu, Eğitimde her şey öğretmende başlar öğretmende biter, dolayısıyla öğretmenlerle oynamamak lazımdır. Öğretmenlerimiz mademki bu kadar önemlidir; Öğretmen yetiştiren kurumlarında en önemli meselesi eğitim öğretim olmalıdır ve kesinlikle milli ve yerli olmalıdır. Her milletin kendine göre özellikleri olduğuna göre, bizim eğitim sistemimizde bize göre, toplumumuzun önem verdiği değerlere göre şekillendirilmelidir yani ithal sistemlerden uzak durulmalıdır.

Özellikle bu günlerde güven duygumuz iyice zayıflatılmaya çalışılıyor işte bizler bu duyguyu da hem özgüven açısından hem birbirimize güven açısından hem de ülkemize ve yöneticilerimize güven açısından yükselteceğiz. Bu ideallerimizi gerçekleştirebilmek için de her gün okullarımızda, öğretmenlerimizle beraber olacağız, onların moral ve motivasyonlarını yükseltip daha iyi hizmet almaya çalışacağız. Daha iyi ve etkili eğitim ortamları oluşturmak için bütün kaynakları seferber edeceğiz, çünkü devletin malı milletin çocukları içindir” dedi. Çavuşoğlu, eğitim ve öğretimde büyük katkıları olan Baysal Ailesi'ni de anarak Bolulular olarak minnet duyulduğunu belirtti. Törende Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da öğretmen vurgusu yaptı. Kendisini yetiştiren öğretmene teşekkür eden Yılmaz, öğretmenlerden çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmelerini istedi. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan TEOG 1.sinin Bolu'dan çıkmasının gurur verici olduğunu söyleyerek, Bolu'da tüm imkanların bulunduğunu ve istenirse her şeyin başarılabileceğini belirtti.

Vali Aydın Baruş ise konuşmasında 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Bolu'nun şimdiye kadar sağlamış olduğu başarıları daha üst seviyeye taşıyacağının inancında olduğunu söyledi.

Baruş TEOG sınavında Türkiye'nin en başarılı ilk on ilinden biri olmak hepimizi gururlandırıyor. Biraz önce konuşan değerli kardeşimiz Türkiye birincilerinden biri olarak hepimizin göğsünü kabarttı ama bu sayıyı artırmalıyız. Bunlar hiçbir zaman bizi tatmin edemez. Yine üniversite sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde başarı elde etmemize rağmen istenilen seviyede olduğumuzu söyleyemeyiz. Bu nedenle özellikle liselerde görev yapan arkadaşlarımızı hep birlikte, gönül birliği ile çocuklarımızı daha ileriye taşımak için gönül birliği ile çalışmaya davet ediyorum. Meydana gelecek eksikliklerde, sıkıntılarda biz daima yanınızda olacağız. Yaşanan sıkıntılardan tabi ki bizlerde sorumluyuz. Bu sorumluluğu en iyi şekilde idrak ederek, bu başarımızı yıldan yıla artırarak, Bolu'yu eğitimde de en iyi illerden biri hakline getirme amacındayım. Bu vesile ile 2015 - 2016 eğitim - öğretim yılını ilimizde görev yapan 3 bin 600'ün üzerinde öğretmenimize, 48 bin civarındaki öğrencimize, öğrenci ailelerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim- öğretim faaliyetlerinde Yüce Allah bütün çocuklarımıza zihin açıklığı versin, onların yardımcısı olsun. Emekli olan öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum bu dönemlerde eğitim yapacak tüm öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi. Haber Merkezi