Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, 17 Temmuz Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 80. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen, ‘Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma' kitabının yazarı İlknur Bektaş'ın gerçekleştirdiği söyleşiye katıldı. Türk Kızılay'ı Bolu Şubesi tarafından organize edilen ve Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşinin öncesinde konuşan Hüseyin İka, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya geliş yıldönümünü fırsat bilerek, Kurtuluş Savaşı'mızda ve yakın tarihimizde yer alan büyük bir kahramanı ve teşkilatçıyı sizlere hatırlatmak istedik” dedi.
17 Temmuz Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 80. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ‘Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma' kitabının yazarı İlknur Bektaş tarafından bir söyleşi gerçekleştirildi. Türk Kızılay'ı Bolu Şubesi tarafından organize edilen ve Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin İka ve Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka; Her yıl kutladığımız 17 Temmuz Bolu'da giderek daha anlamlı ve önemle anılmakta. Bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz, çağdaş bir medeniyete adım atmaya başladığımız dönemlerde Atatürk'ün ilimize yapmış olduğu ziyaret de önem arz ediyor. O günlerde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaretinin en uzak köylerde dahi duyulmuş olması, halen belli bir yaş üstü dedelerimizden, nenelerimizden o güne ait anıların anlatılıyor olması, o yokluk içinde büyük bir mücadeleden çıkmış bir millet için ne kadar önemli olduğunu bize düşündürmekte. Bize düşen ise o dönemlerde yaşananların, verilen mücadelenin ve bir milletin el ele vererek ayağa nasıl kalktığının, birlik ve dirliğinin öneminin genç nesillere iyi anlatılabilmesi. Bu düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya geliş yıldönümünü fırsat bilerek, Kurtuluş Savaşı'mızda ve yakın tarihimizde yer alan büyük bir kahramanı ve teşkilatçıyı sizlere hatırlatmak istedik” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara İlknur Bektaş tarafından, Kurtuluş Savaşı'mızın önemli kahramanlarından birisi olan ‘Üsteğmen Kara Fatma' anlatıldı. Araştırmacı-Yazar İlknur Bektaş gerçekleştirdiği söyleşinin ardından salondakilere ‘Milli Mücadelede Bir Kadın Üsteğmen Kara Fatma' adlı kitabını dağıtarak imzaladı.