TBMM Genel Kurulunda 25. dönem milletvekillerinin yemin töreni yapıldı. Alfabetik sırayla illerin Milletvekilleri kürsüden yeminini etti. Bizim Milletvekillerimizden önce Ali Ercoşkun, ardından Fehmi Küpçü, son olarak ta Tanju Özcan yeminini etti.

HABER: YAŞAR DİNÇER

TBMM Genel Kurulu, ‘en yaşlı üye' sıfatıyla Geçici Başkan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Alfabetik sırayla illerin Milletvekilleri tek tek yeminini etti. Sıra ilimize gelince, ilk olarak Ali Ercoşkun, ardından Fehmi Küpçü ve Tanju Özcan kürsüye çıkarak yeminini etti.

MİLLETVEKİLLERİNİN ETTİĞİ YEMİN METNİ:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”