AKP Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Recep Tayyip Erdoğan'ın %52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Seçimler sonrası ilk açıklamada bulunan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bu neticenin öncelikle vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar da hep bir şeyler ifade etmek istedik; Her şey 10 Ağustos'tan sonra daha güzel olacak. Bunu söylerken kastımız şuydu; 12 yıl önce, 3 Kasım 2002 de Adalet ve Kalkınma Partisi Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yola çıkarken, bir çok slogan vardı. ‘Sessiz yığınların sesi olacağız'. ‘Kimsesizlerin, kimi olacağız' demişti. Ve bu gün Cumhurbaşkanımız deme onurunu ve mutluluğunu yaşadığımız Recep Tayyip Erdoğan, ağzından çıkan her sözün gereğini yerine getirdi. Bu milletin kendi kalbinde, kendi gönlünde ve ufkunda neler varsa hepsini bir bir icraata döktü. 12 sene önce yola çıkarken belki bu gün, bu noktaya geleceğimizi söyleseydik, hepimizin hayalinde olan bir olay olarak düşünürdük. Ama bunlar gerçekleşti. Bunlar Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle gerçekleşti. Ama bu iradeyi ortaya koyarken arkasında da dimdik duran bir millet vardı. Millet her seçimde desteğini arttırarak devam ettirdi” dedi.

“BİR VESAYET SİSTEMİ ORTADAN KALKTI”

Bu güne kadar yaşanan değişimi ve ülkemizin dünyadaki önemine dikkat çeken milletvekili Ercoşkun, Bu güne geldiğimizde aynı bir kar topunun bir çığa dönüşmesi misali Türkiye hiç de küçümsenmeyecek aşamalardan geçti. Bir vesayet sistemi ortadan kalktı. İnsan hak ve hürriyetleri noktasında ki kısıtlamalar ortadan kalktı. Artık başörtülü anne ve bacılarımız ikinci sınıf insan muamelesi görmüyor. Bunların devletin ve milletin birliğine, dirliğine bir şey yapmadığını hep beraber görmüş olduk. Bunların ekonomik ve siyasi gelişmelerle tamamlanıyor olması, Türkiye'nin bölgesinde ki konumunu ve en başta liderinin sadece Türkiye'de değil, dünyada ki özellikle Müslüman coğrafyada bir ümit haline gelmesini sağladı. Hem İsrail'e dur diyebilecek bir lider hem de BM'nin hantal yapısını açabilecek, bu yapıyı hiç çekinmeden eleştirebilecek bir lider olduğunu gösterdi. Bu gün gelinen nokta bunun tezahürüdür. AK Parti ailesinin bir ferdi olmaktan, milletvekili olarak Sayın başbakanla birlikte yol arkadaşlığı yapmaktan gurur ve onur duyuyorum. Ama diğer taraftan bu gün vermiş olduğum oy ile Türk Milletinin medeniyet tarihinde ilk defa kendi başkanını seçiyor olmasına vermiş olduğum katkı da beni gururlandırıyor” diye konuştu.

“BU MİLLET KENDİ ÖZ GÜVENİNİ YAKALADI”

AKP Bolu Milletvekili Ercoşkun'un ardından açıklamalarda bulunan TBMM Divan Katip Üyesi Fehmi Küpçü ise, Biz Ak Parti ailesi olarak başından beri Türkiye'de çok şeyin değişeceğine inanıyorduk. Değişen şeylerden bir tanesi Ak Partiyle beraber bu millet kendi öz güvenini yakaladı. Türkiye'nin değişik yörelerinde yaşayan insanlar kıymetli insanlar. Bizim 2000 yıllık bir devlet geleneğimiz var. 2002'den 2014'e kadar çok şey değişti. Biz milletimizin mahşeri vicdanına hep güvenmiştik. Bundan sonrada güvenmeye devam edeceğiz” dedi.

“ÜLKEDE CİDDİ DEĞİŞİMLER YAŞANDI”

Yeni Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın millet iradesini özne olmaktan çıkaran kesimlere karşı mücadele verdiğinin altını çizen Küpçü, Recep Tayyip Erdoğan, bize biz olduğumuzu hissettirdi. İşçi kesim olarak ifade ettiğimiz vatandaşların bu ülkede öksüz olmadıklarını, bu coğrafyanın öznesi olduğunu, kimlik ve etiketler üzerinden siyaset yapmayacağını söyledi ve yola çıkarken bunun üzerinden siyaset üretti. Bu siyasetin sonucunda ülkede kar topunun çığa dönüşmesi gibi ülkede ciddi değişimler yaşandı. Gecelik faizlerin çok yüksek, anayasa kitaplarının havada uçuştuğu, gecelik develasyonların yaşandığı bir hükümet anlayışı vardı. Bunun üzerine millet AKP'ye destek verdi. AK Parti yola çıkarken, yolsuzluk üzerine siyaset yapacağını söyledi. Yoksulluk, enflasyon üzerine siyaset yapacağını söyledi. Millet iradesini özne olmaktan kim çıkarıyorsa ona karşı siyaset yapacağını söyledi ve yaptı” diye konuştu.