Ak Parti İl Binasında açıklamalarda bulunan Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yüklendi. Arzu Aydın, Hangi işe başlandı? Ben şahsım olarak bunun cevabını istiyorum” derken, Küpçü ise, Tanju Özcan Kurban Bayramı'nda neredeydi? Sen daha yeni belediye başkanısın” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ / Sefa GÜNAY

Ak Parti İl binasında düzenlenen basın toplantısına Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Ak Parti Bolu Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Burak Balaban katıldı. Düzenlenen toplantıda Ak Partili siyasiler, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yüklendi.

“TÜM KUTSALLARIMIZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPTI”

Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptığı açıklamada Başkan Özcan'ın yaptığı siyaseti ve söylemlerini eleştirdi. Başkan Özcan'ın kutsal olan şeyler üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Küpçü, Başkanımın, Bolu Belediye Başkanı ile ilgili kanaatlerine katılıyorum. Neticede millet bir karar vermiştir ve kıymetlidir. Milletin iradesi karar vermiştir, biz de kendi aramızda istişare ettiğimizde milletin iradesine saygı duymamız gerektiğini söyledik. Zaten demokrasinin de olmazsa olmazlarından bir tanesidir bu. Tanju Özcan'ın muhalefetten gelmesi nedeniyle ve iktidar tecrübesinin olmaması nedeniyle başkanımızın, bizim ve Bolu halkının verdiği sürede bekleyelim. Ak Parti ailesi olarak Bolu'yla ilgili yapılacaklar noktasında milletimizin inancına amadeyiz. Zaten rutin yerel hizmetlerimiz devam ediyor. Zaten kapımız Bolu Belediye Başkanı sıfatıyla Tanju Özcan'a sonuna kadar açık. Bunda hem fikiriz. Sürecin tekrar etmesine kadar fark ettiyseniz bizden herhangi bir açıklama olmadı. Çünkü bu konuda tecrübe sahibi olması lazım. Birinin bilgi vermesi ve dosyaları üst üste koyup çalışması lazım. Şimdi Başkanım da söyledi. Biz bu sabrı gösterirken Tanju Özcan'a karşı ve CHP'ye karşı değil Bolu halkı için iyi niyetimizi kullandık. O süreyi verdik ve bu süre içinde tecrübe sahibi olması lazım. Bolu halkının hayrına hizmet için emre amadeyiz. Tanju Özcan bunu yapmak yerine bizim tüm kutsallarımız üzerinden siyaset yaptı. Bunu ilk milletvekili olarak işçiler üzerinden yaptı. Bunu yaşadık. Deri işçileri sürecini hep beraber yaşadık. Geldiğimiz noktada ‘Allah'ın sopası yok mu?' derler vardır. Sekiz yıl boyunca goy goy gezerken bir taşın altına elini koymadı. Belediye başkanı olmak zordur. İş yürütmek, ocak sahibi olmak, yönetmek. Bu genetikte de hiç bu olmadı. Şimdi bu zor geliyor” dedi.

“BUNU YAP ONDAN SONRA TATİLE GİDERSİN”

Başkan Özcan'ın Kurban Bayramı'nda tatile gitmesi hakkında konuşan Küpçü, belediyedeki işlerini tamamladıktan sonra çıkması gerektiğini ifade ederek, Bir belediye başkanının 3-4 ayı haklı olarak dosyaları incelemek, hizmetlere başlaması gerekirdi. Birinci bayramımızı Ramazan'da yaşadık. Tanju Özcan ikinci bayramda neredeydi? Sen daha yeni belediye başkanısın. Tatile gitme anlamında söylemiyorum. Goy goy olsun diye de söylemiyorum. Bolu'nun iki katı olan şehirlerde tatile çıkmayan başkanlar var. Sen belediye başkanısın. Muhalefet milletvekili değilsin, goy goy gezme şansın yok. Sen belediye başkanı olarak gelen insanların sorunlarını çözmelisin. Çünkü bayram döneminde siyasilere gelen kişilerin sayıları artar. Hadi bunu yap ondan sonra tatile gidersin. Bakın niye tatile gittin diye hesap sormuyorum ama rakamlar afaki olmaması lazım. Sadece söylem üzerinden muhalefet yaparak değil, sen belediye başkanısın, bunla mükellefsin. Bolu'da sosyal demokrasiye inandığını söyleyen, bu gelenekten geldiğini iddia ediyorsun. Noterden yazılı kağıt alıp söz veren, bunu da genelde bazı esnaflar taahhütnamelerde yaparlar. Eee mübarek vatandaş sana vekalet verdi, dakika bir gol bir. Buradaki işçilerle ilgili görüşmen lazım. Biz bir kere daha altını çiziyoruz, Bolu insanı vekaletini kime verirse versin biz saygı duyarız. Şimdi bu şehri yönet ve bu konudaki eleştirilere yanıt ver” diye konuştu.

“HANGİ İŞE BAŞLANDI?”

Milletvekili Arzu Aydın ise Başkan Özcan'a hangi işe başladığını sorarak, Hangi işe başlandı? Ben şahsım olarak bunun cevabını istiyorum. Hangi iş için milletvekilleri aranıp ‘Bir projemiz var. Bize Ankara'da yardımcısı olursunuz?' dedi. ‘Bir bakana gidelim, sizin de bir katkınız olsun' dedi mi? Bir açıklaması var. Ben o açıklaması üzerinden ruh halini tahlil etmek istiyorum. Bunu demedi. Demesini de çok beklemiyorum. ‘Ben aşarım onları' demiş. Milletvekilleri şahsında bahsettiği aslında Ak Parti iktidarıdır. Ruh hali anlaşmama üzerinedir. Bolu özne olduğu için her projeye her hizmete katkı sunmaya hazırız. Ak Parti iktidarı olarak hem yerelde hem de genelde Bolu için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KAYYUM HAKKINDA AÇIKLAMA İSTEDİ

3 belediyeye atanan kayyum hakkında da açıklama yapmasını talep eden Aydın, İkinci sorum da malumunuz 3 tane belediyeye kayyum atandı. Başkan Özcan her konu hakkında fikrini beyan etti. Belediye seçimlerinde ve seçim süreci boyunca kendisini partisinden ayrı tutmuştu. İster partisi ister kendi adına bir açıklama yapmayı düşünüyor mu? Ben kendisinden bu konu hakkında konuşmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.