Meclis'in yoğun stresini spor yaparak atmaya çalışan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 153 kilodan 140 kiloya düştü.
Ercoşkun, Meclis'in yoğun gündeminden fırsat buldukça Ankyra Spor ve Yaşam Kulübü'ne gidiyor. Ali Ercoşkun, spor salonunda çalıştıktan sonra, Ankara'daki muhabirlerin sorularını yanıtladı.
Ankara'daki gazetecilere hafta sonlarını seçim bölgesi Bolu'da geçirdiğini anımsatan Ercoşkun, hafta içi ise Genel Kurul ve komisyon çalışmalarından fırsat buldukça spor yapmaya çalıştığını söyledi. Ercoşkun, genellikle sabah erken saatlerde 07.00-07.30 civarında ise spor salonuna gelerek saat 09.00'a kadar sporunu yaptığını kaydetti.
"Hafta sonunda Bolu'da yeterince fazla aldığımız gıdayı, enerjiyi burada atmaya çalışıyoruz" diyen Ercoşkun, aynı zamanda güne sporla başlamanın da gün içindeki performansı açısından faydalı olduğunu bildirdi.
Ercoşkun, üniversite yıllarında sporla uğraştığını belirterek, "Sporu bıraktıktan sonra, her yıl 3-4 kilo alarak 153 kiloya kadar çıktım. Şu anda çok ciddi kilo sorunum var. Milletvekili seçildikten sonra spor ve diyet yaparak yaklaşık 13 kilo verdim. Buradaki aletlerle çalışıyorum. Sol dizimde sorun var, onu kuvvetlendirmeye çalışıyorum. Diğer taraftan da kilo vermeye yönelik olarak, gerek bacaklar gerek karın gerekse kollarla alakalı aletleri kullanıyorum" dedi.
Spor merkezindeki basket potasının kendisini buraya gelmede cezbettiğini ifade eden Ercoşkun, "Üniversite yıllarında basketbol oynuyordum, burada da yalnız veya buradaki arkadaşlarla basketbol oynuyorum. Normal aletlerle çalışmak biraz beni sıkıyor açıkçası ama basket topunu elime aldığım zamanda eski günlerimi hatırlıyorum" diye konuştu.
Ali Ercoşkun, üniversitede iken gerek okul takımında gerekse İstanbul'da amatör kulüplerde basketbol oynadığını söyledi. O zaman 50 kilogram daha hafif olduğunu ifade eden Ercoşkun, "Ama şu anda da o zamanki kadar performans olmasa da bileğimiz gene kuvvetli" sözlerini sarf etti. Ercoşkun, spora başladıktan sonra 153 kilogramdan 140 kilograma düştüğünü kaydederek, "Düzensiz beslenme, her gittiğimiz yerde ikram yapılması ve spor da yapmayınca, bunu yakamamaktan kaynaklanan ciddi kilo sorunum oldu. Hedefim önce 130'a, sonra da 120-110 kiloya düşmek" dedi.
Sporu milletvekillerine tavsiye etti
Ercoşkun, "sporla birlikte diyet programı uygulayıp uygulamadığının" sorulması üzerine, diyet için Gazi Üniversitesi'ndeki bir hocadan destek aldığını söyledi.
Diyet programını açıklayan Ercoşkun, "Sabah kahvaltısında tam buğday ekmeği ile domates ve peynir yiyorum, yağdan, şekerden ve beyaz ekmekten uzak duruyorum. Kahvaltıdan sonra öğlen öncesi, yoğurt ya da meyve var. Öğlenleri çorba içiyorum ve sebze yemeği yiyorum. Öğleden sonra 4-5 gibi ara öğünde yoğurt yiyorum. Akşam da 7 civarında çorba ve sebze yemeği yedikten sonra bir şey yememeye çalıyorum" dedi.
Ercoşkun, "Sporu, yoğun bir tempoyla çalışan milletvekili arkadaşlarınıza tavsiye eder misiniz-" sorusuna, "Tabi, muhakkak ederim. Milletvekili arkadaşlardan bazı diyet programlarını uygulayanlar var ve sonuçlarını da görüyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın son dönemlerde hareketle ve sporla ilgili tavsiyeleri önemli. Biz de bir anlamda bunu uygulamaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.
"Spor, zaman zaman tartışmalara, gerginliklere neden olan Genel Kurul çalışmalarına katılan ve yoğun çalışan milletvekillerinin rahatlaması anlamında bir bakıma faydalı olacaktır" sözleri üzerine Ercoşkun, "Bir bakımdan öyle, doğru. Spor, her türlü negatif enerjiyi ortadan kaldıran, insana pozitif enerji yükleyen bir aktivasyon" dedi.