Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Bolu İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette partililerle bir araya gelen Yüceer, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında hükümeti eleştiren Yüceer, Türkiye'ye baktığınızda hukuk devleti diyemiyoruz. Yasalar siyasete, yürütmeye hatta dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönlendirmelerine göre çıkarılıyor.” diye konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Bolu'da partilileri ile bir araya geldi. Burada bir basın açıklaması yapan Yüceer, Hafızalardan silinmeyen 17-25 Aralık'ta silinmeyen ortaya çıkan yolsuzluklarda hafızalardan silinmeyecek. Yüce Divan'dan kaçınca aklanabileceklerini sanıyorlar. Oradan kaçsalar da, adaletten kaçsalar da, biz diyoruz ki ortaya saçılan milyonlarca liralarla aklanamayacaklar. Hafızalardan silinmeyecekler.” dedi.

“Türkiye'ye baktığınızda hukuk devleti diyemiyoruz”

Açıklamasının devamında hükümeti eleştiren Yüceer, Türkiye'ye baktığınızda hukuk devleti diyemiyoruz. Yasalar siyasete, yürütmeye hatta dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönlendirmelerine göre çıkarılıyor. 24'üncü dönem en büyük yolsuzluğa şahit oldu ve torba torba yasalarla yolsuzluklara zemin oluşturuldu. Biz mağdur kimmiş, zülüm kimden geliyor bakmıyoruz. Herkes hukuk önünde eşit bir şekilde yargılanmalıdır. Burhan Kuzu TV'de Başbakan partinin lideri, bakanlar kankam, birçoğu dünürüm. Muhalefete uyup neden yüce divana götüreyim. Oğlan bizim kız bizim. Bunu diyen Anayasa Profesörü, öğrenci yetiştirmiş. Bu insan adaleti, hukuku anlatmış. Ne kadar acı. Bari sen yapma hocam. Diğerlerini anlıyorum da bari sen yapma. Bizde adalete insanlara inanç var. Adaletin olmadığı bir yerde hiçbir şey ayakta kalamaz. AKP'de ayakta kalamayacak. İnşallah bu genel seçimlerde ebediyen tarihin tozlu raflarında yerine alacak. Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasaklarla mücadele edeceklerdi. Bunun tam tersini yaptılar. Son 5 yılda 155 kez yayın yasağı geldi. Halkın çıkarı için değil, görmemesi için öğrenmemesi için yasakları çıkardılar.” diye konuştu.

“İnşallah 2015 seçimlerinden sonra emeklilerimize müjde vereceğiz”

İşsizlik ve Türkiye genelinde alınan maaşlar hakkında konuşan Yüceer işsizlik rakamı yüzde 10,5'i buldu. Genç işsizliği yüzde 20'lerde, üniversite işsizliği ise yüzde 30'larda” diyerek sözlerine şöyle devam etti: Gençlerin çoğu şuan uyuşturucu batağında. Asgari ücretle çalıştırıyorlar. 10 milyon emeklinin yetim aylıklarına 6 lira dul aylıklarına 9 lira yapıldı. Bozdur bozdur harca diyorlar birde. Bizde emekliler iş başında her zaman çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde genel başkanımız emeklilerle görüştü ve 12 maddelik bildiri yayınlandı. 2015 genel seçimlerinde emeklilere olan sözlerimiz anlatıldı. Allah nasip ettiğinde 2015'te iktidar olduğumuzda emeklilere söz veriyoruz. Emekli ağabeylerimize, ablalarımıza yapılan zamlar dramatik zamlar. Dünyanın 16'ıncı en büyük ekonomisi olacaksınız ama 24 lira zam yapacaksınız. Hiç bağdaşmıyor. Her emekliye dini bayramlarda bir maaş ikramiye yapılacak. Sağlıkta emeklilerimiz 12 kalem kesintiye uğruyor bunu kaldıracağız. Emekliye hak ettiği zammı yani milli gelir artışıyla örtüşen zammı vereceğiz. Emeklilerin taban aylığı asgari ücretin üzerinde olacak. Emeklinin çalışırken aldığı ücretle emekliyken aldığı ücret farkını azaltacağız. Çalışan emekliden kesilen yüzde 15'lik dilimi kaldıracağız. Bunlar bizim sözümüzdür. İnşallah 2015 seçimlerinin ardından emeklilerimize bu müjdeyi vereceğiz.Haber Merkezi