Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar,, Ömer Faruk Özcan'a yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Ankara'da meydana gelen 86 kişinin öldüğü 186 kişinin yaralandığı patlama sonrası taziye masajı yayımlayan Mustafa Allar, patlamada can verenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Ankara Tren Garı kavşağında yaşanan terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırdı. Yabancı ülke liderleri ve temsilcilerinden Türkiye'ye taziye mesajları yağdı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da, Ömer Faruk Özcan'a yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Ülke olarak herkesin canını yakan saldırı ile yüreklere ateş düştüğüne işaret eden Mustafa Allar, Milletimizin başı sağ olsun,” dedi. Allar, Ömer Faruk'a dile getirdiği açıklamasında; Tabiî ki bu 7 Haziran öncesinde de Suruç olaylarında da detaylı olarak incelendiğinde birçok profakatif eylemler olduğunu birileri seçimi provoke ve manipüle etme adına bu tür iş ve eylemlere giriştiğini ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde yaşayan her vatandaşın mal ve can güvenliği hem insani ahlaki hem de vicdani açısından son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Ancak halkımız şunu bilmedir ki bu tür provokatif (Ankara'da olan eylemler) olaylarda bu eylemleri düzenleyen insanların eylemi aynı senaryoyu hazırlayarak 1 Kasımda yapılacak seçimleri provoke etmek ve muradıyla yapıldığı hemen hemen aynı senaryoların yazıldığı gözlenmektedir.

Tabi başta Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İçişleri Bakanlığımız tarafından konuyu detaylı bir şekilde incelenecektir. Tabi biz konuya ekranlarda gördüğümüz kadarıyla vakıfız. Ancak tabi bu eylemlerin oluşu ve kimlerin provoke ettiği bakanlığımız ve emniyet genel müdürlüğümüz tarafından olay hassasiyetle incelenip ortaya çıkarılacağına ben yürekten inanıyorum. Ama halkımızın bu konuda duyarlı olmasını provakatif eylemlere gelmemesi noktasında, bu ülkede kardeşlik hukukunun tesir etmesi noktasında, herkesin buna anlayışla ve süratle kardeşlik hukukunun tesis edilmesi noktasında katkı sağlaması, mücadele vermesi en büyük arzumuzdur. Tabi bunun amacı tamamen 1 Kasım seçimlerini eyleme dönüştürmek ülkede kaos ortamı varmış gibi dış mihraklara fırsat verme adına bu tür olaylar yaşanıyor. Tabi bu olayların sosyal boyutu aynı zamanda ekonomik boyutu da ülkemize olumsuz yönde yansıyor

İnşallah bu milletin birlik ve beraberliği kardeşlik hukuku bunların üstesinden gelecektir. Kimse bizi bu ülkenin geleceği ile ilgili bağımsız bütünlüğü ve tek bayrak tek millet tek vatan ülküsünden asla vazgeçiremeyeceğini buradan bir kez daha belirtmek isterim. Milletimizin başı sağ olsun,” sözlerine yer verdi. Haber Merkezi